• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zidanu nagrada već "u džepu"

Autor mondo.rs

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je imena 12 kandidata za nagradu "The Best", koja se dodeljuje treneru godine.

Iako su do kraja godine ostala još četiri meseca, bilo bi pravo čudo da neko ugrozi pobedu Zinedina Zidana u anketi za najboljeg trenera godine.

Francuz je sa Realom osvojio Primeru, odbranio primat u Ligi šampiona - što nije uspelo nikome nakon reforme takmičenja 1992. godine - da bi ovog leta "kraljevići" trijumfovali i u mečevima za evropski i španski Superkup.

Sve nabrojane uspehe ostvario je uz dopadljivu igru i uz to "izbacio" nekoliko mladih igrača - potencijalnih asova, tako da će biti teško pronaći argumente za drugačije glasanje.

Među 12 kandidata nema prošlogodišnjeg laureata Klaudija Ranijerija, sada već bivšeg menadžera Lestera, koji je trenutno na klupi Nanta.


Konkurenti Zidanu, koji je 2016. zauzeo drugo mesto u istoj anketi, biće Masimilijano Alegri (Juventus), Karlo Anćeloti (Bajern), Antonio Konte (Čelsi), Luis Enrike (Barselona), Pep Gvardiola (Mančester siti), Joakim Lev (selektor Nemačke), Leonardo Žardim (Monako), Žoze Murinjo (Mančester junajted), Dijego Simeone (Atletiko Madrid), Maurisio Poketino (Totenhem) i Tite (selektor Brazila).

Pored predstavnika medija, selektora i kapitena nacionalnih timova, u izboru najboljih od prošle godine ravnopravno učestvuju i navijači registrovani na sajtu FIFA.

Nagrada će biti dodeljena na tradicionalnoj gala večeri, početkom januara u Cirihu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC