• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva u metu, gol na dar, Zvezda "ima" Krasnodar!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda poražena u Krasnodaru, ali je postigla dva pogotka pred revanš u Beogradu. Dva puta je ruski tim imao prednost od dva gola, ali su crveno-beli, na čelu sa Vladanom Milojevićem, bili hrabri. I srećni!

 Dva u metu, gol na dar, Zvezda "ima" Krasnodar! Izvor: MN PRESS
Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


Crvena zvezda je u Krasnodaru izgubila prvu utakmicu ove sezone, ali s obzirom na sve okolnosti, šanse i sam rezultat - ne vraća se potpuno nezadovoljna u Beograd!

Štaviše…

Tim Vladana Milojevića je dva puta u toku ovog meča gubio sa dva gola razlike, ali je imao hrabrosti da napadne protivnika, koji je pokazao da ima problema u defanzivi, pa su Slavoljub Srnić (57') i Aleksandar Pešić (71') "vraćali" Crvenu zvezdu u utakmicu, a na kraju ih je u njoj očuvao i Milan Borjan dobrim odbranama u finišu meča.

Krasnodar je igrao vrlo dobro, stvarao šanse i postigao tri laka gola, ali i nije imao sreće da regularan pogodak Mihaila Ristića, koji je jako "raspalio" po lopti, sudija prizna.

Stoga, pred oko 25.000 gledalaca, Crvena zvezda se izborila rezultat koji kaže NADA:

KRASNODAR - ZVEZDA 3:2 (1:0)

Krasnodar - Zvezda
Izvor: YouTube


Trener Zvezde Vladan Milojević je u najavi meča kazao da njegova ekipa ne treba da se plaši protivnika, ali je bilo evidentno da su susret "počeli u grču", u strogo defanzivnom pristupu, da bi se tek nakon pogotka za Krasnodar - oni i oslobodili i krenuli napred...


Gol je, međutim, bio najjeftiniji mogući, nakon šuta Mihaila Ristića u 20. minutu - pritrčao je Ivan Ignjatijev i plasirao loptu u mrežu...

Bio je to tek prvi od pet ili šest udaraca Mihaila Ristića koji je pošteno namučio svoj bivši klub ove večeri, i nije se radovao nakon golova Krasnodara, i najednom i postigao pogodak kada se lopta nakon snažnog šuta od prečke odbila iza gol linije, ali se sve desilo veoma brzo i iskusno je reagovao Milan Borjan, te pogodak nije priznat.

Uprkos "odlasku napred", u prvom delu beležimo samo jedan šut Srnića...

Krasnodar je po izlasku na drugo poluvreme praktično odigrao "napad sa treninga" i posle samo 25 sekundi sa levog boka pronašao usamljenog Klesona koji trese mrežu pošto Dušan Anđelković nije dobro reagovao i izašao u blok.

Zvezda se mučila u organizaciji napada, međutim uspela je da napravi veliku priliku za Boaćija koji je promašio sa četiri-pet metara, kada je izvrsno odbranio Sinitsin, no ruski golman se nije proslavio u 57. minutu kada je Slavoljub Srnić šutem sa zemlje pronašao put do mreže.

Krasnodar je "dodao u narednu brzinu", napadao svim snagama Zvezdu, a onda nakon izvrsne akcije iz kornera - pogodio je i Petrov u 66. minutu, opet posle loše reakcije odbrane!

Tada je Vladan Milojević napravio čudnu promenu, ubacio je Aleksandra Pešića u igru, a izveo štopera Babića, čiju je poziciju zauzeo Damijen le Talek, potpuno bled uveznom redu, a upravo je Aleksandar Pešić nakon nekoliko sekundi na terenu završio odličnu akciju još jednog rezerviste Nemanje Milića.

Pretio je Krasnodar šutevima iz daljine, i dalje je trajao okršaj Borjana i Ristića, da bi Dušan Anđelković zabeležio značajnu intervenciju izbacivši loptu koja je krenula u gol.

Revanš je za sedam dana u Beogradu!

ZVEZDA: Borjan - Stojković (od 78. Gobeljić), Savić, Babić (od 68. Pešić), Anđelković - Donald, Le Talek, Srnić, Kanga, Radonjić (od 66. Milić) - Boaći.

KRASNODAR:
Sinitsin - Petrov, Martinovič, Grankvist, Ramirez - Mamaev (od 68. Žigulev), Ristić, Gazinski - Vanderson, Ignatijev i Klason (od 78. Sulejmanov).

N A J A V A

Crvena zvezda je prebrodila Florijanu, Irtiš i Spartu iz Praga, a da bi se nakon deset godina domogla grupne faze Lige Evrope - potrebno je da "izbaci" i ambiciozni ruski Krasnodar!

Trener Vladan Milojević je kazao da se radi o ekipi koja "nema slabu tačku", ali koje se njegovi igrači i pored svog poštovanja ne plaše, pa da bi bili korak bliže plasmanu u masovnije evropsko takmičenje za početak je potrebno da se sa velelepnog stadiona Krasnodara vrate neporaženi.

Crveno-beli su u odličnoj seriji od početka sezone, i u domaćem prvenstvu i u Evropi, ali sada igraju protiv tima koji je prethodnih godina uložio ozbiljna finansijska sredstva.

Prethodni šampionat Rusije su završili kao četvrtoplasirani, a tri uzastopne godine su redovni učesnici Lige Evrope. Prošle godine su čak stigli do osmine finala gde ih je eliminisala Selta, dok su u trećoj rundi kvalifikacija ove sezone pobedili Lingbi (5:2).

Vladan Milojević za ovaj meč ne može da računa na povređenog Branka Jovičića, što će dovesti do određenih pomeranja unutar linija, pa će tako Damijen le Talek preći u vezni red, dok će na njegovu poziciju stati Srđan Babić, ovog leta pozajmljen od Real Sosijedada.

Naš reporter je na stadionu Krasnodara, tako da očekujte prve fotografije, izjave, video snimke i sve ostale zanimljivosti direktno iz Rusije!

Malo iznenađenje u startnoj postavi je izostanak Milana Rodića, koga nema ni na klupi, što verovatno znači da se nije u potpunosti oporavio, dok šansu od starta dobija Nemanja Radonjić. Sa druge strane kod Krasnodara nema najboljeg strelca Smolova, dok će od starta zaigrati bivši fudbaler crveno-belih Mihailo Ristić.

Meč je sudio litvanski arbitar Gediminas Mažeika.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ!

90' - Tri minuta nadoknade!

87' -
Šansa Pešića u kontri, pa potom pokušaj loba Borjana. Preko gola!

81' -
Pršti i dalje! Sada je Smolov oprobao šut, Borjan siguran!

76' -
Nesportski potez Smolova, dva igrača Zvezde ležala su na travi kod kaznenog prostora, a on je odlučio da nastavi akciju svog tima, nakon čega je Srnić briljantno intervenisao. Potom je pritrčao i Vujadin Savić, gurnuo Smolova...

Obojica igrača u beležnici litvanskog arbitra.

Klasona menja Sulejmanov, a Anđelkovića Gobeljić. Preti Grankvist!

74' -
Ristić je peti ili šesti put oprobao levicu, Borjan najsigurniji do sada!

71' - GOL! PEŠIĆ! ZVEZDA SMANJUJE NA 3:2!

Nije ni minut proveo na terenu Aleksandar Pešić, a već postiže gol!

Fantastičan prodor novajlije Nemanje Milića po desnoj strani, odlično vraćena lopta na šest-sedam metara, a onda izuzetna egzekucija napadača Crvene zvezde.

Lud meč!

Pešić
Izvor: YouTube


66' - GOL! PETROV! 3:1!

Ponovo je lako izigrana odbrana Crvene zvezde, sada posle kornera. 

Loptu je "na volej" dobio Petrov, a Damijen le Talek i Babić su zasmetali jedan drugom i nisu uspeli da izblokiraju pokušaj fudbalera Krasnodara. Borjan kratak!

Milić menja Radonjića, a Pešić na terenu umesto Babića.

Petrov
Izvor: YouTube


65' - Anđelković!

Koliko je pogrešio posle 25 sekundi na startu drugog poluvremena - sada je kapiten Zvezde spasao čist gol. Ivan Ignjatijev je lobovao Borjana, lopta je išla u mrežu, ali je Anđelković stigao i izbacio je napolje...

59' - RISTIĆ!

Kako "tuče" Mihailo Ristić sa distance, pogodio je prečku i lopta je potom završila iza gol linije, ali je Borjan brzo pokupio loptu, sudija je bio predaleko - i gol nije priznat!

Ristić
Izvor: YouTube


57' - SRNIĆ! GOL! ZVEZDA JE SMANJILA NA 2:1!

Imala je Zvezda i bolje šanse od ove, ali je Srnić uspeo da iznenadi Sinitsina!

Odlučio se na šut po prijemu lopte na desnoj strani, bilo je to oštro i pri zemlji, a Sinitsin nije najbolje intervenisao i lopta se nakon kontakta sa njim odbila u mrežu.

Važan gol za Zvezdu!

Srnić
Izvor: YouTube


55' -
Žuti karton za Damijena le Taleka.

52' - BOAĆI! 

Najbolja šansa za Crvenu zvezdu od starta meča.

Fenomenalna saradnja Radonjića i Anđelkovića po levoj strani, kapiten Zvezde je poslao centaršut po zemlji za Boaćija, a Sinitsin "skida" loptu sa metar-dva udaljenosti, poput rukometnog golmana... Odmah potom još jedna šansa za napadača iz Gane - ovoga puta je izblokiran.

46' - KLASON! GOL! 2:0!

Tek što je počelo drugo poluvreme - gol za Krasnodar!

Ekspresno su izveli napad po levoj strani, odmah je upućena lopta na suprotnu stranu gde ju je čekao Klason koji šutira iz prve nakon što je lopta preskočila Dušana Anđelkovića. Borjan je uspeo da zakači loptu, ali je završila u golu...

Golman kanadske reprezentacije je bio veoma ljut nakon ovog pogotka!

Krasnodar 2:0
Izvor: YouTube


45+1' - Poslednji trenuci poluvremena protekli su u blagoj Zvezdinoj inicijativi, a nije bilo vremena kako bi se izveo korner koji je izborio Anđelković nakon lepe saradnje sa Radonjićem po levoj strani.

Krasnodar
Izvor: YouTube


38' -
Strašan prodor Vandersona koga prekida njegov saigrač Ignjatijev. Ofsajd!

36' -
Jedan od boljih prodora Stojkovića po desnoj strani, da bi lopta na kraju završila kod Radonjića čiji je šut izblokiran.

32' - Ristić!

I treći udarac Mihaila Ristića na ovom meču, ni ovoga puta Borjan ne hvata loptu iz prvog puta, ali je uspeo da je se dočepa pre svih ostalih.

30' - I odmah šansa!

Izvrstan prekid Gelora Kange kojim je gađao Boaćija, da bi se lopta potom čudno odbila i umalo od Martinoviča završila u njegovom golu. Na kraju samo dva uzastopna kornera.

29' -
Žuti karton za Ramireza koji je očepio Kangu u kontri.

26' - SRNIĆ!

Prva i najbolja šansa za Crvenu zvezdu posle polovine prvog poluvremena.

Slavoljub Srnić je odlučio da šutira sa 21-22 metra, bilo je to jako i visoko, morao je da brani Sinitsin, odbijena lopta stigla je do Ričmonda Boaćija, ali on iz dva pokušaja nije uspeo da uputi preteći udarac.

20' - GOL! KRASNODAR VODI! 1:0!

Videlo se da je Krasnodar u prednosti na startu duela, a nakon preslikane slike iz sedmog minuta kada je Ristić šutirao, sada je Borjan podjednako slabo odbio loptu - i otpadak je pokupio Ivan Ignjatijev i lako je ubacio u mrežu.


Kasnio je Vujadin Savić... Mihailo Ristić se nije radovao golu protiv svog bivšeg tima.

Ovo je prvi put da Zvezda gubi ove sezone!

Ignjatijev
Izvor: YouTube



19' -
Potpuna kontrola Krasnodara u ovim trenucima, Zvezda se povukla dok domaći tim "kruži". Šansa preko desnog krila...

13' -
Dobar presing krilnih igrača Krasnodara na bekove Zvezde koji imaju problem da "kreiraju napad" iz zadnje linije, dok srpski tim za sada preskače sredinu terena. Pokušaj Ignatijeva potom iz slobodnog udarca, ali završava lopta u živom zidu.

7' - Ristić!

Bivši vezista crvneo-belih šutirao je sa 18-19 metara, lopta se čudno odbila i Borjan je pokušao da spreči da ode u korner, ali je umalo asistirao jednom igraču Krasnodara koji je "vrebao" odbitak, srećom po Zvezdu - opasnost je otklonjena.

Pre toga beležimo dva prodora gostiju po levoj strani...

1' - Meč je počeo!

- Fudbaleri izlaze na teren...

- Dušan Anđelković, nekadašnji fudbaler Krasnodara, pozdravio se uoči meča sa predsednikom ovog kluba Sergejem Galickim.


- Informišite se o ulaznicama za meč Krasnodar - Zvezda!


- Igrači Zvezde su bili u "Krasnoj (crvenoj) ulici"!

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- U ruskim medijima oglasio se i bivši trener Zvezde Miodrag Božović, OVDE!

- Pročitajte i našu najavu ovog sureta, OVDE!

- Na meč su stigle i Delije!

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ



- Pročitajte i šta je uoči meča kazao trener Krasnodara Igor Šalimov, OVDE!

- Pročitajte šta je uoči utakmice rekao trener Crvene zvezde Vladan Milojević, OVDE!

- Pogledajte kako izgleda velelepna Krasnodar arena...

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RBH

Razbiće ih Krasnodar na Marakani ko malu djecu, vidi se da su dosta jači. Zvzeda uz pomoć sudija, nekako ostala u igri, i obezbijedila pun stadion za oproštaj. Ispašće i Partizan.

Aj BORAC

E ovaj magarac Ristić je tipični Srbin....igra protiv svojih kao lud...smećar maleni...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC