• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nemoćan, odluka pada u Mađarskoj

Autor mondo.rs

Crno-beli na gotovo praznom stadionu nisu uspeli da pobede Videoton. Đurđeviću poništen gol u 69. minutu, Stojković u poslednjim sekundama odbranio "zicer".

 Partizan nemoćan, odluka pada u Mađarskoj Izvor: MN PRESS

Partizan - Videoton 0:0!

Ko će u grupnu fazu Lige Evrope, biće rešeno idućeg četvrtka na "Pančo areni" u Felčutu, gde tim Marka Nikolića igra kao domaćin pošto se u Sekešfehervaru upravo gradi novi stadion.

Crno-beli bez podrške navijača - u prvom od dva meča suspenzije koju je UEFA izrekla zbog političkih poruka i drugih prestupa na utakmicama protiv Budućnosti i Olimpijakosa - nisu znali kako da probiju bedem mađarskog tima.

Bukvalno nijednu stoprocentnu priliku nije stvorio prvak Srbije, iako je konstantno pokušavao, a u drugom poluvremenu imao i periode izrazite terenske nadmoći. Nije bilo ni timske formule, ni individualne inspiracije da se pred golom uradi nešto više.

Najbliži vođstvu Partizan je bio u 69. minutu, kada je škotski sudija Biton na intervenciju pomoćnika poništio gol Uroša Đurđevića.

Mladi centarfor bio je u kontaktu sa svojim čuvarom, kao mnogo puta ranije, delovalo je da su se obostrano držali, ali su sudije dale prednost odbrambenom igraču i lep udarac glavom, kojim je lobovan golman Kovačik, ostaće zabeležen samo u sećanju Đurđevića i Partizanovih navijača.

Ni ulazak u igru Saše Ilića nije doneo ništa specijalno novo. Videoton se rutinski branio, a bukvalno u poslednjem, 93. minutu, imao je i kolosalnu šansu da iz potpuno "umrtvljene" igre izvuče pobedu!

Centrirao je Danko Lazović, Mate Patkai sa desetak metara neometan uputio jak šut, a Vladimir Stojković potvrdio veliki kvalitet i bogato iskustvo. Iako je za ceo meč samo jednom bio primoran da iole ozbiljno interveniše, u kritičnom trenutku je bio na visini zadatka i sprečio je šokantnih 0:1.

Izvor: MN PRESS


Kada se podvuče crta, Partizan je u odnosu na prvu utakmicu protiv Olimpijakosa, odigranu pre 23 dana, imao u timu petoricu novih igrača. Od onih kojih nije bilo, nema dileme da se najviše oseća odlazak Leonarda, čija je Sejduba Suma - za sada - samo bleda senka.

Ako se gleda samo rezultat, 0:0 je najbolje što se može na domaćem terenu, ako već nije ostvarena pobeda. Jedan gol u Mađarskoj može mnogo toga da odvede na "vodenicu" crno-belih...

PARTIZAN:
Stojković, Vulićević, Ostojić, N. R. Miletić, N. G. Miletić, Jevtović, Radin, Janković (od 78' Đuričković), Suma (od 66' Ilić), Tavamba, Đurđević (od 80' Jovanović).

Rezerve: Jovičić, Ćirković, Đuričković, Ilić, Everton, Pantić, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

VIDEOTON: Kovačik, Nego, Fiola, Juhaš, Stopira, Solnoki, Hadžić (od 32' Gereši), Patkai, Henti (od 77' Marić), Lazović, Šćepović (od 43' Sabo).

Rezerve: Horvat, Feješ, Marić, Sabo, Moči, Tamaš, Gereši. Trener: Marko Nikolić.

SUDIJA: Džon Biton (Škotska).

Izvor: MN PRESS



Miroslav Đukić odlučio je da odmah gurne "u vatru" povratnika Vladimira Stojkovića, a prvi put je evropsku utakmicu počeo Milan Radin, kao što je MONDO i najavio u utorak.

On je igrao uz bok Marku Jevtoviću, tako da je na sredini terena delovao potpuno novi tandem u odnosu na prvu utakmicu protiv Olimpijakosa, kada su "starteri" bili trenutno "roviti" Everton i povređeni Kosović.

Ostatak postave je bio u skladu sa očekivanjima i u krajnjoj liniji isti kao u nedelju protiv Vojvodine, osim što je oporavljeni Uroš Đurđević zauzeo svoje mesto i potisnuo na klupu Danila Pantića.

Zanimljivo je da golmana Filipa Kljajića, do pre nedelju dana standardnog čuvara mreže, nije bilo ni među rezervama.

Strateg Videotona Marko Nikolić opredelio se za napadačku formaciju, sa Dankom Lazovićem i Markom Šćepovićem, kao i Nigerijcem Hentijem.

Mađarski tim je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisao estonski Kalju (3:0 u gostima, 1:1 kod kuće), a u trećem napravio iznenađenje u okršaju sa Bordoom (1:2, 1:0).


Izvor: MONDO/V. Sukdolak


IZ MINUTA U MINUT

- KRAJ, 0:0!

90+3' STOJKOVIĆ! Šansu utakmice imao je Videoton 45 sekundi pre kraja. Lazović je centrirao, Patkai snažno šutirao sa desetak metara, a reprezentativni golman fenomenalno odbranio. Zaustavio je Stojković i šut posle odbitka, mada eventualni gol ne bi bio priznat zbog ofsajda.

90' Još tri minuta sudijske nadoknade.

80' Na terenu je i 18-godišnji Đorđe Jovanović, umesto izmorenog Đurđevića.

78' Umesto Jankovića ulazi Petar Đuričković, posle čijeg kornera je postignut pobedonosni gol protiv Vojvodine.

69' PONIŠTEN GOL PARTIZANA! Đurđević je glavom lobovao Kovačika, a Biton poništio gol na intervenciju pomoćnika, koji je reklamirao faul u napadu. Bio je to jedan u nizu snažnih duela koje je Đurđević vodio sa štoperima Videotona i skoro svi su prošli bez sudijske intervencije.

66' Umesto slabog Sejdube Sume ulazi - Saša Ilić!

65' Polukontra Videotona, Nemanja R. Miletić je zakasnio, onda pokušao da remplovanjem uspori Gerešija, a ovaj to iskoristio da teatralno padne korak-dva kasnije, kada je ušao u šesnaesterac.

62' Oštar šut Nega i prva odbrana Stojkovića.

58' Juhaš je nadvisio čuvara i pokušao da glavom posle kornera ugrozi Stojkovića. Bio je neprecizan, ali u ovakvoj utakmici se to može nazvati bar polušansom.

57' Ostojić je lepo spustio loptu drugom štoperu Miletiću, koji je loše tukao sa 15 metara.

52' Dobar trk Jankovića, saplitanje Fiole (ŽUTI KARTON) i novi "slobodnjak", sada sa 18 metara i malo udesno... Ovog puta probao je Suma i takođe tukao iznad prečke.

50' Slobodan udarac za Partizan gotovo sa ivice šesnaesterca. Janković je pokušao da plasira šut preko živog zida, ali učinio je to neprecizno. Pre toga je lopta dva-tri minuta bila na polovini Ludogoreca, pokušavali su nešto konkretno da urade Đurđević i Tavamba, ali odbrana je bila na visini zadatka.

Izvor: MN PRESS


- POLUVREME, NIŠTA-NIŠTA! Tri žuta kartona, dve izmene, nekoliko nagoveštaja opasnosti i jedan jedini šut u okvir gola (Vulićević).

45+3' Još jedna opasnost. Henti je pokušao da uposli saigrača koji je utrčavao u šesnaesterac, Nemanja R. Miletić ga je pratio i obojica su se našla na travi. Sada su gosti tražili penal, a škotski sudija opet pustio da se igra nastavi.

45+2' Spetljala se odbrana Partizana posle slobodnog udarca i ubacivanja lopte u kazneni prostor. Na sreću, ona posle odbitka završava u Stojkovićevim rukama.

43' Marko Nikolić vrši već drugu prinudnu izmenu, slično Marselu Bijelsi u nedelju popodne u Francuskoj. Šćepović izlazi, na terenu je Sabo.

41' POLUŠANSA za Videoton... Suma je olako izgubio loptu na oko 40 metara od gola Partizana, Lazović je krenuo u trk, lepo centrirao, ali Vulićević je zasmetao Šćepoviću i ovaj nije uspeo da šutne.

34' Vulićević je uputio prvi šut u okvir gola na ovoj utakmici, iskosa sa 16 metara! Kovačik je bio na mestu i odbio u korner. Usledio je još jedan udarac iz ugla, crno-beli su reklamirali igranje rukom Šćepovića i tražili penal, ali ništa od toga...

33' Centaršut na peterac, Juhaš u duelu drži Đurđevića sa obe ruke i napadač Partizana ne uspeva da zahvati loptu glavom.

32' Hadžić ipak mora napolje, menja ga Gereši.

28' Hadžić se posle duela sa Miletićem požalio na povredu kolena. Ukazana mu je pomoć i nastaviće igru.

25' ŽUTI KARTON Patkaiju, zbog faula na Miletiću.

23' Prošlo je pola prvog poluvremena - bez prave šanse na obe strane.

20' ŽUTI KARTON Radinu, drugi za crno-bele večeras.

- Utakmicu iz novinarske lože posmatra i Partizanovo pojačanje iz Rijeke, mladi Nigerijac Teofilijus Solomon.

Izvor: MONDO/V. Sukdolak


15' Đurđević iz "slobodnjaka" pogađa Šćepovića u lice... Bivšem igraču Partizana ukazuje se pomoć.

12' Oprobao je Đurđević udarac sa 17 metara, lopta je prošla blizu stative. Partizan je preuzeo inicijativu.

5' Tri uzastopna kornera za goste. Najopasnije je bilo posle prvog, kada je Henti glavom prebacio loptu na drugu stativu, gde se udarac Nega odbio od jednog igrača Partizana.

3' ŽUTI KARTON Ostojiću zbog visoko podignute noge i oštrog starta na Lazoviću.

- Iako je Partizan kažnjen dvema utakmicama kod kuće bez prisustva publike, nekim čudnim rezonom UEFA dozvoljeno je Videotonu da uvede oko 100 svojih pristalica, koji sa zapadne tribine najnormalnije bodre svoje ljubimce. Istovremeno su akreditovani novinari pre ulaska na stadion prošli temeljnu kontrolu, koja je potrajala neverovatnih 20 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC