"Putokaz Borca m:tel je drugi dio meča s Tatranom"

Autor:

Trener Borca m:tel Bojan Unčanin djelimično je zadovoljan partijom svojih rukometaša u porazu od slovačkog Tatrana na 49. Međunarodnom TV turniru u Doboju. Slavko Goluža: Borac će igrati zapaženu ulogu u Premijer ligi BiH.

4
A- A A+

Bojan Unčanin, RK Borac Foto: MONDO/Nebojša Šatara

  Crveno-plavi rukometaši uknjižili su i treći poraz u Doboju.

Ovog puta, bolji od izabranika Bojana Unčanina bio je slovački Tatran iz Prešova rezultatom 28:22 (14:8).

„Čestitao bih ekipi Tatrana na pobjedi, u ovom trenutku su bolji tim od nas. Mi možemo biti zadovoljni što smo imali takvog protivnika i što smo probali da se prikažemo u što boljem svjetlu, a ova utakmica će nam biti putokaz u narednim mečevima“, rekao je Unčanin nakon dvoboja.

Prema njegovim riječima, „praznih 12 minuta“ u prvom poluremenu je presudio crveno-plavima.

„Imali smo u prvih 20 minuta solidnu igru i aktivan rezultat (8:8), da bi Tatran do odlaska na odmor napravio seriju od 6:0 i praktično riješio pitanje pobjednika. Ponovila nam se ‚rupa‘ od desetak minuta sa prethodnog meča, ali za to je zaslužna i sjajna odbrana ekipe iz Prešova“.

Unčanin je bio mnogo zadovoljniji partijom Borca u drugih 30 minuta.

„U drugom dijelu smo dobro igrali odbranu i pravili dosta problema njihovom napadu. Osim toga postizali smo i lagane golove iz polukontri i kontri i tim dijelom mogu biti zadovoljan. Kad pogledate rezultat iz drugog poluvremena, odigrali smo neriješeno. Zadovoljan sam i borbenošću koja je bila na granici isključenja, ali tako i treba igrati“.

Šef struke Tatrana Slavko Goluža čestitao je Borcu na dobroj utakmici.

„Banjalučani imaju perspektivu, mlada su ekipa i treba im samo dati malo vremena. Moraju imati podršku jer sa kvalitetnim radom kakav imaju, vjerujem da će imati zapaženu ulogu u prvenstvu Bosne i Hercegovine“, istakao je hrvatski stručnjak.

Tagovi:

Ostale vijesti