• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevski 112. derbi: Neće biti negledljiv!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara će 112. put odmjeriti snage u okviru prvenstva.

 PL BiH (5. kolo): Sarajevo - Željezničar, najava Izvor: MONDO/Samir Cacan

Obje ekipe su na startu prvenstva promijenile trenera. Niti jedna od sarajevskih ekipa ove sezone ne igra kvalitetan i lijep fudbal, ali igrači tima s „Grbavice“ imaju nešto više sreće, te su u četiri dosadašnja susreta ostvarili tri pobjede i jedan poraz što ih drži na drugoj poziciji prvenstva. Ipak, “plavi” žele da se osvete gradskim rivalima nakon prošlogodišnjeg poraza nakon kojeg su izgubili titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Dolazimo u dobrom raspoloženju. Protiv Borca smo preokrenuli rezultat u našu korist i to nam je dalo samopouzdanje. Dolazimo raspoloženi, spremni i jedva čekamo sutrašnju utakmicu”, rekao je trener Željezničara Admir Adžem.

Učinićemo sve da se tradicija, kako su derbiji postali negledljivi, promijeni. Igrači koji su bili tu prošle godine imaju moralnu obavezu da odigraju bolje nego u prethodnom derbiju kada smo izgubili titulu”, dodao je strateg “plavih”.

Adžem u ovom susretu neće moći računati na Crnova i Markovića.

Kapiten Željezničara Zajko Zeba, potvrdio je riječi trenera kako su igrači spremni i jedva čekaju utakmicu.

Nadam se da će utakmica biti dobra, gledljiva i neka pobijedi bolji”, rekao je Zeba i dodao: “Ako imamo karaktera dat ćemo maksimum. Mada za ovakve utakmice nije potreban dodatni motiv, nadam se da su svi toga svjesni i da se koliko toliko probamo iskupiti”.

Fudbaleri Sarajeva, imaju samo četiri osvojena boda, ali su oba susreta koja su igrali na „Koševu“ izgubili. U “bordo taboru” su svjesni da je sličan razvoj situacije neprihvatljiv.

Za ovu utakmicu pripreme su, za razliku od prethodnih, pozitivne. Vraćaju se Mihojević i Hebibović što nam daje dozu samopouzdanja. Utakmice Sarajeva i Želje same po sebi prave atmosferu, tako da ne treba posebna najava. Volio bih da ima više ovakvih utakmica. Nažalost toga nema, pa je i kvalitet lige takav kakav jeste”, kazao je trener “bordo tima” Senad Repuh.

On je istakao da se nada da će njegova ekipa dati sve od sebe da dođe do pobjede nad gradskim rivalom.

Ova utakmica nam puno znači, a puno nam i oduzima. Nadamo se da ćemo doći do pozitivnog rezultata koji bi bio podstrek za nastavak sezone. Pobjeda protiv Željezničara značila bi izlazak iz krize i bolju budućnost za FK Sarajevo”, kazao je Repuh i dodao: “Istina derbiji nisu donosili dopadljivu igru, ali u ovom slučaju Sarajevo želi pobjedu iz više razloga i normalno je očekivati dobru utakmicu.”

Marko Mihojević je potvrdio riječi trenera “bordo tima” i najavio borbu za sva tri boda.

Nadamo se da će biti dopadljiva utakmica. Vjerujem da ćemo ostaviti srce na terenu i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat”, rekao je Mihojević i dodao: “Utakmica dolazi u dobrom trenutku da se probamo iskupiti za loš start sezone i zato pozivamo navijače da nas podrže.”

U dosadašnjih 111 derbija obje ekipe ostvarile su po 32 pobjede, a 47 utakmica je završeno bez pobjednika. Gol razlika je na strani Sarajeva 125:122. Na strani Sarajeva su i utakmice koje su igrane na stadionu Asim Ferhatović Hase. Naime, na Koševu Sarajevo je slavilo u 20 utakmica.

Derbi između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu s početkom u 20 časova, a sudiće ga Tomislav Čuić iz Tomislav Grada.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC