• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zmajevi: Srce na teren

Autori mondo.ba Autori Anadolija

BiH u subotu naveče u Jerevanu protiv Jermenije igra posljednju i ključnu utakmicu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. U slučaju trijumfa bh. tim će obezbijediti plasiman u kvalifikacije.

 BiH košarkaši uoči gostovanja Jermeniji Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ono što može predstavljati problem za mladi bh. tim jeste činjenica da na klupi neće biti selektora Duška Vujoševića, koji je zbog zdravstvenih problema hitno prevezen i hospitalizovan u Beogradu. Međutim, ističu da će im izostanak Vujoševića biti dodatni motiv i da će u Jerevanu ostaviti srce na terenu za pobjedu.

“Pred nama je najbitnija utakmica pretkvalifikacija, svi smo svjesni važnosti tog meča i pritiska koji nosi. Jermenija je težak protivnik, posebno na domaćem terenu, tako da će biti teža utakmica nego u 'Skenderiji' kada smo ih porazili. Naravno, dodatni motiv nam je to što selektor nije s nama i daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede, siguran sam da ćemo ovu utakmicu odigrati srcem“, rekao je centar bh. selekcije Markus Lončar.


Talentovani Aleksandar Lazić na nedavnom gostovanju u Slovačkoj je odigrao dosta dobru utakmicu, a u Jerevanu se nada istom ishodu kao u Bratislavi, kada je BiH slavila sigurnu pobjedu.


“Očekuje nas jako teška utakmica sa Jermenijom. U Bratislavi smo pokazali veliku borbu i želju na terenu, svjesni smo šta nas čeka, tako da ćemo dati naš maksimum i ostaviti srce na terenu“, istakao je Lazić.


Bh. košarkaše će umjesto Vujoševića sa klupe voditi Mensur Bajramović, kojem to nije strana uloga, jer je svojevremeno u dva mandata bio selektor.


Utakmica Jermenija - BiH igraće se u subotu sa početkom u 18 časova.


Nakon pet kola u grupi A lider je Švedska sa osam bodova, koliko imaju BiH i Jermenija. Jedina bez ikakvih šansi za ulazak u kvalifikacije je četvrtoplasirana Slovačka sa šest bodova. Šveđani su već osigurali plasman u kvalifikacije, jer imaju bolji skor u međusobnim duelima sa Jermenima i bh. timom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC