• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija se "kockala", sjajni Lučić

Autor mondo.rs

Oslabljeni sastav Aleksandra Đorđevića na startu turnira u Hamburgu nastavio niz pobeda u pripremnom periodu. Krilo Bajerna ubacilo 22 poena, Marjanović i Kuzmić "dvocifreni".

 Prijaljska utakmica: Srbija - Poljska 85:78 Izvor: MN PRESS

Pobeda reprezentacije Srbije u prvom kolu "Superkupa" u Hamburgu, drugog od tri turnira na kojima će "orlovi" učestvovati do puta u Istanbul na Evropsko prvenstvo.

Srbija - Poljska 85:78 (25:19, 18:18, 21:21, 21:20)!

Domaćin Nemačka prethodno je savladala Rusiju rezultatom 79:76, a u okviru drugog kola u subotu će igrati Nemačka - Poljska (17.30) i Srbija - Rusija (20.00).

SRBIJA: Mačvan 8, Bogdanović 8, Kalinić 4, Lučić 22, Milosavljević 2, Birčević 4, Štimac 7, Lazić, Micić 2, Gudurić 3, Jović 3, Kuzmić 10, Marjanović 12.

POLJSKA: Sokolovski, Cel 3, Sloter 11, Kulig 10, Zamojski 2, Ponitka 22, Vačinski 7, Košarek 6, Mazurčak, Gjelo 5, Karnovski 10, Grušecki 2, Hričanjuk.

ĐORĐEVIĆ: ČEKALI PREDAJU

"Bila je ovo odlična utakmica za nas. U dva-tri navrata smo odlazili na 'plus 12', ali kao da smo očekivali da se protivnik tada sam preda. Neki igrači moraju da shvate da na EP takav odnos za nekoliko sekundi može da odvede utakmicu u potpuno drugom smeru. Ostvarili smo solidnu pobedu, u najvećem delu smo kontrolisali igru i rezultat, izuzimajući početnih nekoliko minuta. U utakmicu moramo da uđemo dobrom odbranom".

"Orlovi" su nastupili u istom sastavu kao prošle subote protiv Grčke na "Trofeju Beograda". U opremi je bilo 13 igrača, a nedostajali su lakše povređeni Miloš Teodosić, koji nije otputovao u Nemačku i tek oporavljeni Nemanja Nedović (morao u Španiju, na kontrolne preglede u svom klubu).

Kao što je poznato, Miroslav Raduljica i Marko Simonović su zbog povreda definitivno otpali iz konkurencije za 12 najboljih.

U njihovom odsustvu blistao je protiv Poljaka Vladimir Lučić, strelac čak 22 poena, kao i Mateuš Ponitka na drugoj strani.

Srbija je vodila 35 minuta, više puta dvocifrenom razlikom - 33:23, 41:29, 57:44, pa u četvrtoj četvrtini 77:64, nakon što su Poljaci prišli na "minus pet".

Delovalo je da je utakmica rešena, ali protivnik nije tako mislio, pa je u 39. minutu smanjio na 79:78 i zapretio velikim iznenađenjem.

Tada su se "orlovi" uozbiljili i zahvaljujući seriji od 6:0, u režiji Bogdanovića i Štimca, ostali neporaženi u pripremnom periodu.

Najlepše akcije "orlova" u pobedi nad Poljskom

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC