• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Novi tim, nova igra

Autor mondo.rs

Selektor Srbije smatra da je u okršaju sa Rusijom u Hamburgu bilo više dobrih nego loših stvari, ali podseća da se fizionomija naše reprezentacije bitno promenila.

 Srbija Rusija 85:75, izjava Aleksandar Đorđević Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević generalno je zadovoljan igrom koju su "orlovi" prikazali u drugom meču na turniru u Hamburgu (85:75 protiv Rusije), kao i stepenom težine ove pripremne utakmice.

"Bila je ovo dobra, tvrda utakmica, izuzetno korisna za nas. Posle meča sa Poljskom ušli smo u ritam koji ćemo imati na Evropskom prvenstvu. Rusi su svih 40 minuta odigrali izuzetno agresivno, a upravo sa takvim odnosom protivnika prema igri ćemo se susretati u Turskoj", rekao je Đorđević za sajt KSS, a onda se okrenuo svojoj ekipi.

"Odigrali smo tridesetak minuta sa dobrom kontrolom igre i u odbrani i u napadu, ali smo u onih 10 slabijih minuta dosta grešili i poklonili protivniku puno poena. To ne smemo sebi da dozvolimo na šampionatu".

Selektor je dodao da je zbog ranog termina utakmice protiv Nemačke (nedelja, 15.00) morao da kalkuliše minutažama.

"Generalno sam zadovoljan većim delom utakmice protiv odličnog rivala. Samo tri igrača su odigrala preko 20 minuta, tako da smo dobro rasporedili minutažu i sačuvali energiju za Nemce".

Srbija je i na drugom turniru koji igra u sklopu priprema za Eurobasket, lišena pomoći Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića, kao i Miroslava Raduljice i Marka Simonovića, koji su zbog povreda definitivno "otpali" sa spiska.

Kada se tome doda odsustvo Nikole Jokića i već drugu godinu Nemanje Bjelice, jasno je da "orlovima" nedostaje mnogo kvalitetnih i kreativnih igrača.

"Prema trenutnoj situaciji, ovo je u velikoj meri novi tim, bez dosta igrača sa Olimpijskih igara i moramo kroz treninge i utakmice da gradimo novu igru", konstatovao je Aleksandar Đorđević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC