• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda mu je važnija od seksa

Autor mondo.rs

Seks pred utakmicu? Mičel Donald otvoreno je govorio o ovoj večitoj nedoumici pred utakmicu Crvena zvezda - Krasnodar. Evo o čemu je pričao sa suprugom...

 Donald bez seksa prije utakmice sa Krasnodarom Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Treneri se dele na one koji traže od fudbalera da imaju seksualne odnose pred velike utakmice kako bi se oslobodili stresa, na one koji to igračima brane tvrdeći da se tako iscrpljuju i dekoncentrišu, kao i na one koji jednostavno ostavljaju svakome da radi kako mu odgovara.

Da su te stvari presudne i da podrazumevaju uspeh u fudbalskoj utakmici, verovatno bi ih svi isto radili i utoliko treneri koji ostavljaju igračima da sami procene da li im je apstinencija potrebna ili ne imaju najveće šanse da u karantinu, veče pred utakmicu, dočekaju ekipu nasmejanu, zadovoljnu i rasterećenu.

Ovu temu, u intervjuu za "Sportski žurnal", načeo je i predvodnik aktuelne generacije fudbalera Crvene zvezde i prvi inostrani kapiten u istoriji kluba, Mičel Donald.

Sa koliko naboja holandski vezista čeka četvrtak u 21 čas i početak utakmice sezone za Crvenu zvezdu - revanš meč plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope sa Krasnodarom - najbolje svedoči njegov odgovor na pitanje o tome hoće li se ove nedelje umarati i preko onoga što na treninzima bude tražio Vladan Milojević.

Odgovor je bio – odričan.

"Do četvrtka i revanša želim da budem fokusiran isključivo na utakmicu", rekao je Donald i dodao:

"Razgovarao sam sa suprugom i rekao joj da ne želim da pričamo ni o čemu drugom osim o meču sa Krasnodarom. Nema ni seksa do tada! Kada se završi utakmica ponovo ću joj biti najbolji suprug".

Iz Donaldove izjave može se prepoznati da to ne radi zato što je neko to tražio od njega, ili je pročitao da je tako ispravno, već jednostavno zato što oseća da će mu to pomoći da se na najbolji način pripremi za 90, a možda i više minuta vrednih plasmana u Ligu Evrope.

Kapitenski, Donald je saigračima poručio da nemaju čega da se plaše i da je utakmica u Rusiji završena rezultatom 3:2 pokazala svima u klubu, i oko njega, da ovaj tim može bolje, odnosno može dalje.

"Krasnodar je dobar tim, ali smo i mi. Veoma smo jaki kada smo kompaktni, zaslužujemo da prođemo u Ligu Evrope. Svako od nas trebalo bi da bude svestan svojih kvaliteta, da se pogleda u ogledalo i kaže - mogu ja to!", rekao je Donald.

"Vredimo više nego što smo pokazali u Krasnodaru, gde smo pravili sitne greške, potpuno nepotrebno. Protivnik je igrao dobro i umeo to da kazni, ali i dalje imamo aktivan rezultat. Svesni smo da možemo da odigramo još bolje. Nećemo misliti na ono što je bilo, već na ono što dolazi. To je mnogo važnije, uz podršku navijača možemo dalje".

Tri dana do početka meča, nezvanično, prodato je oko 20.000 ulaznica što upućuje na to da će Stadion "Rajko Mitić" u četvrtak biti krcat.

"Očekujem da stadion bude pun, sećam se atmosfere kad smo igrali sa Ludogorecom. To se ne zaboravlja", prisetio se Donald, koji je tada doveo crveno-bele u vođstvo divnim golom u 17. minutu pre nego što su kola krenula nizbrdo...

"Pokušaću u četvrtak, ali ne moram da dam gol, samo da prođemo…", rekao je Donald koji je na pitanje o tome ko će biti najbolji pojedinac susreta odgovorio:

"Crvena zvezda".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC