• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić o pojačanjima, Planu B, Pecarskom, Skinu

Autor mondo.rs

Trener crno-belih priznao je da se zakasnilo sa pojačinjima i da klub sada mora da odustane od Plana A.

 Miroslav Nikolić o transferima KK Partizan Izvor: MN PRESS

"Malo kasnimo sa formiranjem tima", priznao je novi trener košarkaša Partizana, Miroslav Nikolić, grupi novinara koja je posetila današnji trening ekipe u "Dinamik" sportskoj dvorani na Dorćolu.

Nikolić je radio sa grupom od 17 igrača, koju su činila i dvojica novajlija - Janis Dimakopulos i Marko Pecarski.

Trenirao je i Novica Veličković, kojem je ovog leta istekao ugovor sa crno-belima, ali je ostao uz ekipu do daljeg.

Ipak, navijače najviše zanima ko će od velikog broja igrača koji se pominju u medijima, ali i presvlače u svlačionici, nositi dres najtrofejnijeg srpskog kluba kada počne sezona 2017/18.

"Igrač koji mene zanima i koji mi je potreban za ono kako planiram da Partizan igra, je igrač na poziciji četiri-pet, igrač koji može da odigra leđima košu i ima dobar povratni pas, da može da pogodi sa poludistance", nastavio je Nikolić priču o pojačanjima.

"Ali, teško je pronaći pravog u okviru onoga što su naše finansijske mogućnosti. Ne možemo ni da dovodimo samo da bismo doveli. Borićemo se sa ovim što imamo, dok ne dovedemo neko pravo pojačanje", najavio je popularni "Muta" da bi potraga za pravim potpisima mogla da potraje i kada sezona zvanično bude počela.

"Imamo nekoliko mladih igrača koji još nemaju ugovore, kao što su Stevanović, Gavrilović, pa i novi momak, Dimakopulos", podsetio je harizmatični trener, koji se zbog preuzimanja Partizana rastao sa stručnim štabom reprezentacije Srbije.

Nikolić je priznao da Partizan mora da pronalazi alternativna rešenja, iako je vremena sve manje.

"Plan A nam nije uspeo, ovo je Plan B ili možda čak Plan C. Moramo da okupljamo igrače i dajemo šansu mladima koji nisu bili interesantni bogatim klubovima, a žele da pokažu svoj talenat", konkretno je opisao Nikolić situaciju u kojoj se nalazi na početku druge ere u Partizanu.

Istog dana menadžer mladog košarkaša Pecarskog, Miško Ražnatović, napisao je na Twitteru da će 17-godišnji krilni centar trenirati sa crno-belima, iako još nije poznato po kom modelu će Partizan i Bajern Minhen ugovoriti njegov transfer.

"On je 2000. godište. Teško da će moći da nam pomogne u takmičenju kakvo je Evrokup, ali dobiće priliku, videćemo šta će biti... On je svakako naša perspektiva", reako je Nikolić uveren da će sin nekadašnjeg asa Partizana, Miroslava Pecarskog, dugo i sa uspehom nositi crno-bele boje.

Partizan je ovog leta doveo Obrada Tomića, Ijana Bejkera, Aleksandra Aranitovića i Tomasa Vilsona.

Onaj koji to neće uraditi, iako je potpisao dvogodišnji ugovor po dolasku u Beograd, jeste američki centar Džejmi Skin.

"Na snimcima koje smo gledali bio je u sasvim dobrom stanju. Kada sam ga video uživo, malo sam se razočarao i izgleda da sam bio u pravu. Nije prošao lekarske preglede i što se nas tiče - to je to, neće ostati u klubu", rekao je Nikolić, ali se nadovezao:

"Mada, u suštini, to je igrač kakav nam je potreban".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC