• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Otvorena zabavna škola fudbala" u Šamcu

Autori mondo.ba Autori SRNA

Danas je otvorena zabavna škola fudbala u Šamcu koja proslavlja 20 godina postojanja. U školi se okupilo više od 200 djece uzrasta od sedam do 13 godina iz Šamca i Orašja, koja će se u narednih pet dana družiti i takmičiti.

Kroz ovu školu je u proteklih 20 godina prošlo više od 2.000 djece, a održava se u okviru "Otvorene zabavne škole fudbala" iz Sarajeva, pod pokroviteljstvom Opštinske uprave Šamac i Fudbalskog kluba "Borac" iz Šamca.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu Svetozar Evđić, koji je, čestitavši jubilej, istakao da je Opština Šamac punih 20 godina bila promoter "Otvorene zabavne škole fudbala" i među prvim opštinama u Srpskoj i BiH koja je prihvatila ovu inicijativu.

"Mislim da smo za ovih 20 godina u potpunosti opravdali ideju koja je vodilja ove manifestacije, a to je širenje prijateljstva, razumijevanja, međusobnog uvažavanja", rekao je Evđić.

On je podsjetio da su, osim iz Šamca i Orašja, prethodnih godina u "Otvorenoj zabavnoj školi fudbala" učestvovala i djeca iz Gradačca, Odžaka, čak iz Hrvatske.

"Namjera nam je da tu aktivnost podržavamo i dalje", kaže Evđić.

Prema programu manifestacije, prva dva dana djeca će se družiti i takmičiti na terenu "Borca" u Šamcu, a zatim tri dana na stadionu u Orašju, kada je predviđena i završnica manifestacije i uručivanje zahvalnica.

Predsjednik Fudbalskog kluba "Borac" iz Šamca Blagoje Simić kaže da ovaj klub svake godine ustupa terene "Otvorenoj zabavnoj školi fudbala", što će činiti i dalje.

"Nadamo se da će neki od ove djece biti budući fudbaleri `Borca`. Za posljednjih 20 godina, kako smo mi domaćini, određeni talenti iz ove škole postali su fudbaleri", rekao je Simić.

Prema njegovim riječima, fudbal je najmasovniji sport u šamačkoj opštini i "Borac" će i dalje pružati podršku djeci da dolaze na fudbalske terene i da se uključuju u rad klupskih selekcija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC