• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irving u Bostonu, Tomas u Klivlendu!

Autor mondo.rs

Finalisti Istoka obavili "blokbaster" trampu, u čijem centru su njihovi Ol star plejmejkeri.

Kajriju Irvingu (25) se ispunila želja da ode iz Klivlend Kavalirsa i izađe iz sjenke Lebrona Džejmsa.

Od iduće sezone igraće za Boston Seltikse, najtrofejniju franšizu NBA lige, pošto je u noći između utorka i srede "trejdovan" za Ajzeju Tomasa (28), krilo Džeja Kraudera (27), debitanta iz Hrvatske, centra Antu Žižića (20), kao i pik prve runde na draftu 2018.

Klivlend i Boston proljetos su se sastali u finalu plej-ofa Istočne konferencije i "konjanici" su tu seriju dobili bez većih problema - 4:1.

Irving je svih šest sezona u ligi nosio dres Kavsa, koji su ga 2011. učinili prvim pikom.

Tomas je iste godine izabran sa posljednjeg, 60. mjesta na draftu, ali je upornim radom i vjerom u sebe, preko Sakramenta i Finiksa došao do Bostona i tamo postao dvostruki Ol star.

Zanimljivo je da je Tomas izabran u drugu idealnu petorku NBA lige za minulu sezonu, dok je Irving samo jednom u karijeri (2015) bio u trećoj petorci.

Na prvi pogled, generalni menadžer Seltiksa Deni Ejndž je platio prilično visoku cijenu za "ujaka Drua", ali treba imati u vidu da će jedan od najboljih napadača na spoljnim pozicijama naredne sezone igrati za 18,9 miliona dolara (više nego prihvatljiva cifra za današnje prilike) i da je pod ugovorom do ljeta 2019, uz opciju za 2019/20.

Tomas, Krauder i Žižić zajedno će iduće sezone koštati Klivlend 15 miliona dolara, ali će Tomas već 2018. postati slobodan agent i sigurno zahtjevati veliki novac.

Treba imati u vidu i da je pik ubačen u ovaj "trejd" Boston dobio od Bruklin Netsa, što znači da će Klivlend vjerovatno imati priliku da bira sa neke od najviših pozicija i tako uzme nekog od udarnih prospekata iz naredne NBA generacije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC