• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitar u metu ali zajedno sa Tadićem ide "kući"

Autor mondo.ba

Večeras se u okviru engleskog Liga Kupa igralo šest utakmica. Sautempton sa Dušanom Tadićem u timu poražen od drugoligaša. Njukasl, za koji je pogodio Mitrović poražen u produžetku od Notingem Foresta.

Njukasl je u utakmicu protiv Notingem Foresta ušao sa deset izmjena u odnosu na prošli meč u Premijer ligi. Ekipa Rafe Beniteza je u prva dva kola Premijer lige zbilježila dva poraza u kojima nisu postigli gol zbog čega se španski stručnjak odlučio da u "manje" važnom takmičenju provjeri u kakvoj je formi ostatak ekipe.

Ekipa Notingem Foresta ima odličan start u Čempionšipu pošto su zabilježili tri pobjede u uvodna četiri kola.

Njukasl - Notingem Forest 2:3, 2:2 (2:2)
/Mitrović 3, Erons 45+1 - Kamings 29,31, Voker 97/

Već u 3. minuti utakmice mladi Erons je probio odbranu Foresta i poslao povratnu za srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića koji je granatom "probio" golmana gostiju Džordana Smita.

Ovo je bio prvi gol za "svrake" u novoj sezoni.

Gosti iz Notingema su se oslobodili nakon primljenog gola i krenuli hrabrije prema golu golmana Darlova i nagradu za hrabriju igru dobili su u 29. minuti kada se na lijep centaršut "poklonio" Džejson Kamings i glavom sproveo loptu u mrežu domaćina.

Navijači domaćih nisu dugo čekali na novi šok i potpuni preokret u prvom poluvremu kada je u 31. Kamings ponovo pogodio "bocnuvši" loptu preko Darlova.

Izabranici Rafe Beniteza nakon što su izgubil vođstvo su izgledali blijedo i nepovezano ali ih je sjajnim golom sa distance razbudio Rolando Erons koji je u 46. minuti skinuo "paučinu" iz gornjeg lijevog ugla.

Erons je ovim golom sigurno spasio Beniteza i saigrače od salve zvižduka sa tribina i u prvom poluvremenu pokazao da zaslužuje šansu u prvih jedanaest u nastavku sezone.

Prolaz u šesnaestinu finala Liga Kupa juče su ostvarili:

Kristal Palas , VBA , Aston Vila , Bornmuut, Brajton, Barton, Sanderlend, Donkaster, Bristol, Derbi Kaunti, Lids, Midlzbro, Svonsi, Norič, Brentford, Lester, Bristol siti, Bolton i Reding

Njukasl je početkom u drugog dijela utakmice odlično otvorio meč i zagospodario terenom, ali prvo Mbempa pa malo kasnije Mitrović nisu imali mirnoću u završnici.

Srpski napadač se sjajno ubacio i dobio dobru loptu od Džejkoba Marfija i lijepo se oslobodio čuvara ali mu je šut izblokiran u odlučujućem trenutku.

Njukasl je do kraja napadao na gol gostiju i presingom ih tjerao na greške na sredini terena, ali zadnju priliku u regularnom dijelu meča imali su gosti.

Dvostruki strijelac Džejson Kamings je sjajno izveo slobodnjak ali je "kifla" večeras odličnog Škota pogodila prečku.

Igrali su se i produžeci, a u njima - novi šok. U 98. minuti Forest je u vodstvo doveo Tajler Voker koji je nakon kornera i šuta glavom Džeka Hobsa "pogurao" loptu preko linije.

U 105. minuti umjesto Mitrovća u igru je ušao španski napadač Hozelu, sa njim na terenu su domaći do kraja napravili par solidnih prilika ali nije bilo promjene rezultata.

Šok na Sent Merizu

U odnosu na posljednji meč trener domaćih Maurisijo Pelegrino je napravio šest izmjena dok je trener gostiju Nunjo Espirito Santo napravio jedanaest. Nakon ovakvog sastava prioritet dobro pojačanog Vulverhemptona u ovoj sezoni je jasan, plasman u Premijer ligu, ali "vukovi" nisu ispustili priliku da kazne nezainteresovane domaćine.

Sautempton - Vulverhempton 0:2 (0:0)
/Bat 67, Vilson 87/

Prošlogodišnji finalista Liga Kupa ekipa Sautemptona katastrofalno je otvorila utakmicu na Sent Meri stadionu. Gosti su u prvih 15 minuta meča imali tri velike prilike od kojih je najbolju imao napadač Noa Diko koji je u šesnaestercu slabije reagovao na centaršut Ivana Kavaleira i glavom promašio zicer u 10. minuti utakmice.

Nakon toga je uslijedila uspavanka koju je pred sam kraj prvog poluvremena snažnim šutom prekinuo debitant u dresu domaćih Jan Bednarek, ali mu je Vil Noris fenomenalno odbranio udarac.

Prije toga su pokušavali Dušan Tadić i Žeremi Pijed ali bez prevelike opasnosti za golmana gostiju.

Na poluvrijeme se otišlo sa nepopularnih 0:0.

Vulverhempton je u drugom poluvremenu nastavio sa napadima i bio bolja ekipa na terenu i svoju bolju igru su krunisali u 67. minuti kada je Deni Bat glavom poslije kornera doveo goste u vođstvo.

Dušan Tadić je proveo svih 90 minuta na terenu.

U 87. minuti utakmice pobjedu za "vukove" je ovjerio Donovan Vilson koji se ubacio iza leđa odbrane i smireno pogodio za šokantnih 0:2 na Sent Meriju.

Do kraja utakmice Sautempton nije uspio da ugrozi gol gostiju koji idu dalje.

Na utakmici između Blekburna i Burnlija je zabilježena komična scena kada je navijač uletio na teren, ali ga je ubrzo "pokosio" veznjak gostiju Ešli Vestvud.

Utakmice odigrane večeras:

Blekburn - Burnli 0:2 (0:2)
/Kork 27, Brejdi 45+4/

Čeltnam - Vest Hem 0:2 (0:2)
/Sako 40, Ajev 43/

Hadersfild - Roterham 2:1 (0:1)
/Biling 52 pen, Loli 55 - Ajaji 1/

Stouk - Ročdejl 4:0 (3:0)
/Alen 16, 42, Krauč 29, Sobi 80/

Njukasl - Notingem Forest 2:3, 2:2 (2:2)
/Mitrović 3, Erons 45+1 - Kamings 29,31, Voker 97/

Sautempton - Vulverhempton 0:2 (0:0)
/Bat 67, Vilson 87/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC