• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grbavica" dobija južnu tribinu! (FOTO, VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Samo pet mjeseci nakon završetka izgradnje istočne tribine stadiona "Grbavica", iz Zvorničke 27 najavljuju novi projekat - izgradnju južne tribine stadiona FK Željezničar.

 FK Željezničar izgradnja južne tribine na stadionu Grbavica FOTO Izvor: MONDO/Samir Cacan

Danas su iz FK Željezničar predstavili projekat izgradnje južne tribine.

"Bez gradskog vijeća smo stvorili preduslove za djelovanje. Jučer smo predstali zahtjev za urbanističku saglasnost. Kad taj proces bude završen mi ćemo biti u prilici pristupiti nastavku gradnje stadiona”, rekao je predsjednik Nadzornog odbroa FK Željezničar Senad Misimović.

On je istakao da je riječ o ozbiljnom projektu i da se nisu odlučili za jeftiniju gradnju, jer se to ne uklapa u viziju kluba.

“Južna tribina je tribina koja košta 5.500.000 KM. U strukturi 66 odsto novca je beton, a 34 odsto je krov. Klub može participirati sa oko 30 odsto ukupnog iznosa”, rekao je Misimović i dodao:

“Mi na ovaj način prosljeđujemo informaciju navijačima, sponzorima i lokalnoj zajednici. Da smo spremni biti partner svim tim institucijama, na čemu FK Željezničar temelji na održivosti partnerstva. To je klub koji je najviše platio poreza u ovoj državi. To je zaključno 1.500.000 KM”, kazao je Misimović i dodao da očekuje podršku od svih struktura i Fudbalskog saveza.

Kako je ranije najavljeno, po uzoru na projekat “Izgradimo istočnu tribinu” kojom su navijači učestvovali u izgradnji tribine kupovinom desetogodišnjih ulaznica, i u ovom projektu će moći učestvovati.

“Želimo poručiti navijačima da kada potpišemo ugovor o gradnji, otvorićemo model kupovine desetogodišnjih ulaznica i da oni budu dio projekta i da to mogu platiti na rate. Želimo da budu utkani na budućem južnom zidu, gdje stolice koštaju šest puta više nego npr. na istočnoj tribini jer zbog ugla gradnje moraju biti na preklop”, kazao je Misimović.

On je rekao da će za gradnju tribine biti potrebno tri do četiri mjeseca, ali nakon što se steknu svi uslovi za gradnju.

Također, rekao je da je gradnja tribine jako kompleksna, jer će osim tribine biti potrebna izgradnja pasarele za prilaz navijača, ali i rješavanje pitanja klizišta.

“Ovo je previše važan projekat za klub i on ga razdvaja od ostalih klubova”, rekao je Misimović i dodao da sportski segment neće trpiti zbog ove izgradnje.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

1921

Naprijed Ljoze. Najbolji stadion u BiH

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC