• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi Note i Note 8 upoređeni (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Uporedili smo originalni Note iz 2011. godine i najnoviji Note 8, koji je predstavljen 23. avgusta. Pogledajte kako izgledaju jedan pored drugog!

 Prvi Note i Note 8 upoređeni  (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

MONDO MobIT je na IFA sajmu u Berlinu i prvo smo se sreli sa Samsung novitetima, među kojima je, naravno i - Galaxy Note 8.

Uživo je Note 8 jednako impresivan kao što izgleda na slikama s premijere, a u ruci leži dovoljno dobro, da nemate utisak da će vam iskliznuti. Nije prevelik i pored ekrana od 6.3 inča, a olovka je gotovo nepromenjena u odnosu na prethodne S Pen generacije, mada joj je taster podignut ka sredini, pa ga je lakše pritiskati.

Poneli smo originalni Note u Berlin, koji je predstavljen 2011. godine. Za šest godina evolutivnog razvoja Galaxy Note serije promenjeno je sve. Ekran je veći i promenjena mu je matrica, umesto plastike koriste se metal i staklo, naravno, hardver ne treba ni komentarisati, ali osnovna ideja telefona je ostala ista - i dalje je to velik, težak i moćan smartfon, namenjen isključivo korisnicima koji umeju da iskoriste sve ono što taj telefon pruža.

Samsung za sportiste: Ovo ste čekali, pogledajte!

Izgled telefona je „zahvatila“ i promena ekrana, pa je on na Note 8 tanji, ali duži, daleko veće rezolucije i namenjen najviše gledanju filmova i pravljenju prezentacija. U poređenju sa originalnim Note smartfonom, Note 8 je čvršći, izdržljiviji i otporan je na vodu i prašinu.

Note 8 danas otključavamo pogledom, otiskom prsta, nema fizički „Home“ taster, ima dve kamere pozadi, ali i dalje ima 3.5 mm audio priključak

MONDO MobIT

Evolucija nije stala ni kod S Pen-a, pa je vrh olovke tanji, izmenjiv je, prepoznaje više „nijansi“ pritisaka, a uvedene su i nove aplikacije, poput animiranog pisanja poruka, pravljenja GIF animacija i slično.

Samsung Galaxy Note radi na Android verziji 4.1.1 dok je novi Note na Android verziji 7.1.1 i uskoro bi trebalo da bude najavljen prelazak na Oreo 8.0 verziju.

Note serija je dobar pokazatelj onoga šta možemo da očekujemo u narednih šest godina - još brži napredak mobilnih uređaja, koji će postati još bliži računarima i eventualno, zauzeti njihovo mesto kad smo van kuće. Definitivan dokaz toga je i mogućnost Note 8 korišćenja kao računara, uz miš, tastaturu i monitor, putem DeX stanice, koja se dobija uz telefon, ako se naruči u pretprodaji.

Ono što je ostalo isto u slučaju Note telefona iz 2011. godine i Note 8 iz 2017. jeste cena - i tad i danas Note je najskuplji trenutno dostupan telefon u prodaji.

Sve vesti sa IFA sajma iz Berlina pogledajte na linku.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS