• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Navijali smo za Letoniju, ali svaki meč je težak"

Autor mondo.rs

"Svaka ekipa će se boriti da dođe do utakmica za medalju", dodaje Marko Gudurić pred prvi nokaut meč naše reprezentacije na Eurobasketu protiv Mađarske.

Nokaut faza!

Košarkaški reprezentativci Srbije Marko Gudurić i Milan Mačvan kazali su danas novinarima posle treninga u "Sinan Erdemu" da je poznato šta se očekuje od njihove ekipe na Evropskom prvenstvu i pozvali su na oprez jer više nema prava na greške.


"Zna se koja su očekivanja, uvek da se ide na pobedu", kazao je Gudurić i nastavio:

"Više nema prava na greške koje su bile prisutne u prvoj fazi. Dizali smo se iz utakmice u utakmicu i nadam se da će se to nastaviti".


Srbija je nakon trijumfa nad Belgijom u četvrtak popodne, odnosno večernjim trijumfom Letonije nad Turskom, stigla do prve pozicije na tabeli grupe koja se takmičila u Istanbulu i tako za rivala u osmini finala dobila Mađarsku.

Duel sa našim severnim susedom "orlovi" igraju u nedelju od 14.15.

"Ne znam mnogo igrača osim Adama Hange i Davida Vojvode, a njih dvojica su lideri i imaju sva prava. Sigurno je samo da će biti nezgodan protivnik", kazao je Gudurić i osvrnuo se na duel Letonije i Turske koji je direktno odlučivao na koju će stranu žreba "orlovi": "Navijali smo za Letoniju, ali to nije bilo bitno, u kom smo delu jer će svaka utakmica biti teška, svaka ekipa će se boriti da dođe do utakmica za medalju".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


On je posebno istakao dobru atmosferu u timu.

"Atmosfera je sjajna, mnogo razgovaramo uglavnom o košarkaškim stvarima, družimo se. Svi smo koncentrisani samo na jedan cilj i tako treba da ostane", kazao je Gudurić.

Novi košarkaš Fenerbahčea je rekao da mu je velika čast što je na Evropskom prvenstvu i da nema zamerke na svoj boravak u reprezentaciji, a kazao je i da nije još razgovarao sa novim trenerom u klubu Željkom Obradovićem.

KAPITEN MILAN MAČVAN POZIVA NA OPREZNOST


Kapiten ekipe Milan Mačvan je pozvao na oprez pred duel sa Mađarskom, uprkos tome što je reprezentacija Srbije favorit.

"Utakmice u nokaut fazi svima daju šansu da se bore ravnopravno, tako da moramo da budemo maksimalno koncentrisani i odradimo posao. Imamo ulogu favorita i to treba da opravdamo na terenu, a ne kroz novine. Treba pošteno da uradimo posao i imamo dobre šanse", rekao je Mačvan.

Po njegovim rečima, ima još mnogo prostora za napredak u igri srpskog tima.

"Ima mnogo mesta za napredak. Cilj je bio da ne dođemo prespremni i u najboljoj mogućoj formi na ovaj turnir, već da je lagano podižemo. Sve ide u pravom smeru", rekao je on.

Mačvan je rekao da se njegov tim maksimalno sprema za svaku utakmicu i da poštuje svakog protivnika.

"Spremamo se maksimalno za svaku utakmicu, svakog protivnika gledamo ozbiljno jer danas svi mogu da iznenade, pogotovo u ovoj fazi. Svi imaju 40 minuta da daju sve od sebe, može da se desi da budu inspirisani, ubace sve, a mi moramo da se potrudimo da odigramo najbolje moguće i prođemo dalje", kazao je Mačvan.

Srbija se posle grupne faze u hali Fenerbahčea preselila u dvoranu "Sinan Erdem", gde je igrala Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Mačvan je jedini srpski reprezentativac iz te generacije koji je sada u timu.

Tada je Srbija u uzbudljivom duelu u osmini finala izbacila Hrvatsku, u narednoj rundi Španiju trojkom Miloša Teodosića, ali je ostala bez medalje posle poraza od Turske u polufinalu i borbe sa Litvanijom za treće mesto.

"Drago mi je što smo se vratili, dvorana je sjajna i nadam se da će biti mnogo naših navijača. Nije mi ostala u lepom sećanju jer nismo osvojili medalju, ali mi je drago, šta drugo da kažem", naveo je Milan Mačvan.

Mačvan je rekao da je njegova ekipa ušla u rutinu i da joj je prethodna dvorana postala monotona, tako da je selidba dobra stvar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC