Brza pita s jogurtom

Autor:

Jednostavan recept za kuvare-početnike.

0
A- A A+
pita Foto: MONDO, Zora Ćirković

Potrebno vam je:

4 jaja

jedan prašak za pecivo

kašičica soli

jedna pavlaka

dve i po čaše jogurta (mera je čaša za pavlaku)

100 mililitara ulja

pola kilograma tankih kora za pitu

ulje za premazivanje kora

Priprema:

Umutite miskserom jaja da budu penasta, dodate so, prašak za pecivo, 100 mililitara ulja, pavlaku i dve i po čaše jogurta i miksirate dok se smesa ne ujednači.

U plitki pleh stavite papir za pečenje, poprskajte uljem. Zatim stavite jednu koru, poprskate uljem, onda još jednu. Ostale kore jednu po jednu umačete u smesu jaja, jogurta i pavlake, ali tako da kora bude zgužvana (ali rastresita) i slažete u tepsiju. Ako vam ostane višak smese, zalijte odozgo, stavite jednu koru na vrh i poprskajte uljem.

Peče se na 180 ili 200 stepeni dok ne porumeni.

Kad bude gotovo, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite krpu preko, da pita bude mekša. Posle desetak, 15 minuta, isecite na kocke i - prijatno.

Još super recepata potražite u 

MONDO kuhinji