Vinicio Kaposela 18. septembra u Banjaluci

Autor:

Poznati italijanski kantautor Vinicio Kaposela, na čiji stil je znatno uticao američki muzičar Tom Vejts, održaće koncert na Velikoj sceni Narodnog pozorišta RS u ponedjeljak 18. septembra, sa početkom u 20.30 časova.

0
A- A A+

Na otvaranju petog izdanja Sezone italijanske kulture u Bosni i Hercegovini, Vinicio Kaposela održaće turneju koja će obuhvatiti Sarajevo (16. septembar), Banja Luku (18. septembar) i Mostar (20. septembar). Sva tri koncerta, uz pozivnice Ambasade Italije, održaće se u Narodnim pozorištima u ova tri grada.

Vinicio Kaposela je idealan umjetnik za predstavljanje bliskosti između italijanske tradicionalne muzike i balkanske muzike, kao i dokaz da lagana i popularna muzika ove dvije oblasti pripadaju istom kulturnom miljeu.

Turneja će pružiti priliku Viniciu Kaposeli da predstavi svoje istorijske uspjehe iz prošlosti kao i da promoviše svoj poslednji album "Pjesme Cupe", koje su snimljene u različitim razdobljima i sa razmakom od 10 godina, koji predstavlja sintezu aktivnosti umjetnika, u kojima priča o folklornom ruralnom i mitološkom svijetu, u malim mjestima u unutrašnjosti, počevši od njegovog mjesta Irpinije (Kampanija), zemlje koja po krajoliku podsjeća na Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: YouTube

Ostale vijesti