"Er Berlin" otkazuje letove iz neobičnog razloga

Autor:

Čak 70 letova ove niskotarifne kompanije danas je otkazano, a evo šta je razlog.

0
A- A A+

Nesolventna nemačka avio-kompanija "Er Berlin" otkazala je danas oko 70 letova, nakon što je neuobičajeno veliki broj pilota otvorio bolovanje.

Otkazani su letovi sa brojnih nemačkih aerodroma, kao što su Berlin Tegel, Diseldorf, Hamburg i Keln, prema informacijama o poletanju aviona sa sajta "Er Berlina", prenosi Rojters.

Portparol avio-kompanije "Jurovings", koja iznajmljuje 33 aviona sa posadom od "Er Berlina", saopštila je da takođe očekuje otkazivanje kraćih letova, kao posledica ovakvog razvoja situacije.

Ta niskotarifna avio-kompanija, ipak, očekuje da će realizovati većinu od 650 planiranih letova za danas, jer će preduzeti mere kao što su prebacivanje putnika na druge letove ili vozove, i iskoristiće avione i posadu koji su na "stendbaju".

Otkazivanje letova "Er Berlina" dolazi pred istek roka za dostavljanje ponuda za preuzimanje aktiva te druge najveće nemačke avio-kompanije, koja je prošlog meseca podnela zahtev za zaštitu od bankrota, nakon što je najveći akcionari "Etihad ervejz" odbio finansiranje posle višegodišnjih gubitaka.

Ponuđači imaju rok do 15. septembra da dostave ponude, a konačna odluka bi mogla biti doneta već 21. septembra.

Ostale vijesti