• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO je iPhone 8: SVE je novo, OSIM ekrana (VIDEO)

Autor mondo.rs

Od stakla, aluminijuma, sa stereo zvučnicima, vodootporan i uz novi Apple A11 Bionic čip!

 OVO je iPhone 8: SVE je novo, OSIM ekrana (VIDEO) Izvor: MONDO portal / Live stream

Prezentacija iPhone 8 i drugih uređaja počela je, a kako drugačije nego podsećanjem na jednog od najvećih vizionara našeg, ali i vremena uopšte - Stiva Džobsa.

Toliko toga smo rekli o njemu, toliko toga napisali, pa se nećemo ponavljati, zahvalićemo mu se još jednom podsećanjem na samo neke od njegovih misli - Ovako je govorio Stiv Džobs: Izjave koje su menjale sve(t)!

Stiv je u Apple DNK-u. Posvećujemo mu ovaj teatar kako bismo nadahnuli sledeće generacije inovatora i kreatora. On je bio genije, vizionar, čovek koji će zauvek biti ono što je Apple uvek bio i biće“, rekao je Tim Kuk, koji je zamenio Stiva Džobsa na CEO mestu, nakon njegove smrti.

Apple Park: Savršenstvo moderne arhitekture

Stiv Džobs Teatar je najsavršenije zdanje te vrste na svetu, sa impresivnom "hands on" zonom, napravljeno u okviru samoodrživog Apple Park kompleksa u kojem je posađeno preko 9.000 stabala različitog drveća. Apple Park napaja se 100 odsto obnovljivom energijom i ima najveće solarne panele na celom svetu. „Ovo je remek-delo u svakom smislu - građevinskom, dizajnerskom, arhitektonskom, energetskom, mašinskom i mehaničkom“, rekao je Tim Kuk, najavljujući uskoro preseljenje Apple kompanije u Apple Park.

U okviru Apple Park kompleksa nalazi se i jedna od najvećih i najlepših Apple prodavnica u celom svetu, koja je otvorena za sve posetioce.

Uporedo sa preseljenjem u Apple Park, kompanija će otvoriti nove i renovirati prodavnice širom sveta, uključujući one u Njujorku, Vašingtonu, Milanu, Parizu i Čikagu.

Izvor: MONDO portal / Live stream

Ovo su novi iPhone 8 i iPhone 8 Plus: Svi detalji!

iPhone je najuticajniji uređaj na naš život, kojem nema ravnog što se magije i moći koju on poseduje tiče. iPhone briše granice. Prvi iPhone je promenio način kako upravljamo telefonom - prvi put smo dodirivali softver, direktno, umesto da dodirujemo dugmad. To je iPhone“, rekao je Tim Kuk, najavljujući novi model.

Godinama smo radili i stvarali neverovatne inovacije, da bismo vam danas najavili nove, ogromne iPhone novosti“, ushićeno je rekao Tim Kuk, kad se pojavio iPhone 8, zajedno sa iPhone 8 Plus modelom, u tri boje, sa staklom spreda i pozadi i aluminijumskim telom od serije 7000. Apple tvrdi da je na iPhone 8 i iPhone 8 Plus stavljeno najotpornije staklo koje postoji na svetu.

Novi iPhone modeli su u potpunosti vodootporni i otporni na prašinu i ogrebotine!

Apple

Apple iPhone 8 i iPhone 8 Plus imaju novi A11 Bionic čip, koji ima šest jezgara i prvi put može da koristi svih šest jezgara odjednom, kako bi isporučio i do 70 odsto bolje performanse od A10 čipa.

Novi iPhone 8 ima kameru rezolucije 12 megapiksela, ali dorađenu u odnosu na prethodnu generaciju telefona, sa automatskom analizom kadra, kako bi prilagodio način slikanja ili snimanja onome što se fotografiše ili snima. Takođe, tu je 4K snimanje videa u 60 fps i Full HD snimanje u 240 fps. iPhone 8 Plus ima ponovo dve kamere, po uzoru na prethodnika, sa unapređenim portretnim modom, kao i bokeh efektom. Rezolucija je 12 megapiksela, sa f/2.0 i f/2.8 otvorom blende.

Ovo je i, makar Apple tako kaže (mada postoji Phab 2 smartfon), prvi telefon sa podrškom za proširenu realnost putem kamere - Augmented Reality. AR opcija će omogućiti da praktično uđete u igru, projektujući AR modele u svet u kojem zaista živite (nešto slično Microsoft Hololens, ali bez kacige, naravno). Igre su samo jedan od načina na koji će se proširena realnost putem napređene iPhone kamere koristiti u budućnosti.

Apple je najmanje vremena posvetio ekranima, jer ih nije gotovo ni menjao u odnosu na iPhone 7 i iPhone 7 Plus. Dodat je TrueTone, koji automatski podešava prikaz spram osvetljenja, a rezolucija i veličine ostale su iste.

MONDO MobIT

Podržano je bežično punjenje, kao i brzo punjenje, zahvaljujući staklenim leđima, što će korisnicima olakšati život umnogome, smatraju u Apple kompaniji. Apple će javni Qi standard punjenja omogućiti širom sveta, posebno širom SAD - u restoranima, na javnim mestima, kafeima, tržnim centrima i aerodromima, kako bi korisnici uvek imali punjač pri ruci.

Cene novih modela su od 699 i 799 evra, u verzijama od 64 GB memorije. a biće dostupni od 15. septembra za naručivanje i nedelju dana kasnije u prodaji. Cena modela sa više memorije nije odmah najavljena.

I, kako vam se sviđa novi duo - iPhone 8 i iPhone 8 Plus?

iPhone 8 — iPhone in a Whole New Light — Apple
Izvor: Apple.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Yeezy

Isto sranje

RECENZIJE

TIPS & TRICKS