• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gleda crtaće i "Prijatelje" ali kad zaigra…

Autor mondo.rs

"Sad mi treba neko pivo, da se malo odmorim, a onda opet u rat", rekao je Goran Dragić posle NBA utakmice sa Letonijom, a onda otkrio i zanimljivost vezanu za mladu zvezdu svog tima.

"Sad mi treba neko pivo, da se malo odmorim, a onda opet u rat", priznao je predvodnik sjajne generacije slovenačkih košarkaša, Goran Dragić, posle NBA utakmice u četvrtfinalu u kojoj je postignuto 200 poena.

Šest više od Letonaca dao je Dragićev sastav, u kojem je ponovo briljirao 18-godišnji Luka Dončić.

"On i ja smo cimeri. Luka je i dalje klinac, gleda crtaće, gleda 'Prijatelje'... Ali, kada ga izvedete na teren, momak postaje neverovatan", prokomentarisao je as Majami Hita igru košarkaškog "vunderkinda" koji je uveliko projektovan za prvog pika na narednom NBA draftu.

Dragić je Letoncima ubacio 26 poena, uz osam asistencija, ali i šest izgubljenih lopti, dok je Dončić stao na 27 poena i devet skokova, ali i dve trojke koje su - kada se sve 'sabere i oduzme' - imale ogroman uticaj na igru u završnici i, samim tim, konačan ishod meča.

SLOLET
Izvor: YouTube



Slovence, koji nemaju medalju sa evropskih prvenstava i koji će igrati tek drugo polufinale posle onog iz 2009. godine u Poljskoj kada ih je Miloš Teodosić izbacio sa 32 poena i šest trojki, sada očekuje duel sa zvaničnim prvacima Evrope, Špancima.

Biće to utakmica u kojoj će jedan od timova morati da doživi prvi poraz na šampionatu…

"Mislim da su Španci su favoriti, ali mi idemo bez pritiska da odigramo našu igru, kao što smo i igrali do sada", rekao je Dragić.

"Drugi put u istoriji Slovenije smo se plasirali u polufinale. Nikada nismo osvojili i ako bog da biće ove godine".

Selektor Slovenije, naš stručnjak Igor Kokoškov, rekao jje da je dogovor bio da ponesu sve iz hotela, čarape, patike i da sve 'bace' na teren.

"Velika pobeda, ali u ovom delu takmičenja nema malih trijumfa. Ili gubiš ili ideš kući. Dogovorili smo se da sve ostavimo na terenu, da ponesemo sve iz hotela i emocije, energiju, čarape i patike i da sve bacaimo na parket", rekao je Kokoškov.

Srpski stručnjak dodao je još da je njihov pristup utakmici uvek isti i da ima sada predstoji malo uživanje pa priprema pred Španiju.

Dončić
Izvor: YouTube



Parovi četvrtfinala:

utorak

Nemačka - Španija 72:84

Slovenija - Letonija 103:97

sreda

Grčka - Rusija (17.45)

Italija - Srbija (20.30)

A, Dončić?

On je, posle svega, skromno rekao samo da bi voleo da jednog dana postane igrač kakav je Kristaps Porzingis. Četiri godine stariji Letonac, as Njujork Niksa, završio je utakmicu sa 34 poena, ali i pet faulova.

"Da, želeli smo da ga napadamo (kada je imao četiri lične, prim. aut), jer nam je dao... Koliko? Samo 34 poena? On je neverovatan igrač i sjajna osoba. Nadam se da ću jednog dana biti kao on... Neverovatan igrač... Možda je trenutno i najbolji igrač sveta", rekao je Dončić o Porzingisu.

"Ovo je za mene ostvarenje sna. Umalo sam se rasplakao posle utakmice. Zabeležili smo istorijsku pobedu i ponosan sam što sam ovde sada. Ponosan sam što sam Slovenac i što igram na ovom Eurobasketu", rekao je tinejdžer, koji prvi put igra za "zmajčeke" na ovako velikom takmičenju.

Jedna od dve trojke Dončića u završnici ušla je u koš uz mnogo sreće, o tablu…

"Imao sam sreće, ali isto tako imam i samopouzdanja kada se dižem na takve šuteve. Naučio sam to od Serhija Ljulja, on uvek ubacuje te lopte", pomenuo je Dončić saigrača i teško povređenog asa Reala.

O onome što sledi…

"Biće sjajna utakmica sa Španijom, moramo da odigramo perfektno, ali spremni smo za to. I samouvereni, rešeni da pokažemo kakav karakter imamo. Nadam se da je ovog puta medalja naša, jer Goran Dragić igra svoj poslednji Eurobasket", naglasio je Dončić za kraj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC