• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti i Totenhem sjajni, mlak povratak Liverpula

Autor mondo.rs

Klub sa Enfilda vratio se u Ligu šampiona remijem, dok su Mančester siti i Totenhem upisali ubedljive pobede. Real rutinski, Lajpcig debitovao bodom, Napoli razočarao svoje navijače...

Osam utakmica - 26 golova! Raspoloženi su bili strelci drugog dana prvog kola Lige šampiona.

Na čak četiri stadiona viđena su po četiri gola - u Roterdamu, Liverpulu, Portu i Londonu - ali su ishodi utakmica bili promenljivi.

Liverpul se u Ligu šampiona vratio remijem sa Seviljom (2:2) na svom Enfildu, Totenhem je u derbiju večeri savladao Borusiju Dortmund (3:1) na Vembliju, Mančester siti je kao gost "pregazio" Fejnord, a Bešiktaš i pored autogola Duša Tošića odneo sva tri boda u duelu sa Portom (3:1), takođe u gostima.

Rutinsku pobedu ostvario je Real Madrid, savladavši APOEL na Santjago Bernabeu 3:0, debitant Red Bul Lajpcig je osvojio svoj prvi bod ikada u elitnom takmičenju - 1:1 protiv Monaka kod kuće, istim rezultatom završene je i duel Maribor - Spartak Moskva, koji je obeležen incidentima, dok je najveće iznenađenje priredio Napoli, koji je poražen u Ukrajini od Šahtjora 1:2.

Veče je obeležio i povratak Filipea Kutinja na teren, pošto je Brazilac koji se u finišu prelaznog roka dovodio u vezu sa Barselonom upisao prve minute ove sezone za Liverpul. Ušao je u igru u 76. minutu, ali nije uspeo da promeni ishod meča. To je mogao njegov sunarodnik Firmino, ali je pogodio stativu iz penala u 43. minutu, pri vođstvu "redsa" 2:1.

Bilo je nekoliko lepih pogodaka, posebno udarcima iz daljine, ali se posebno istakao gol Serhija Ramosa, kada je oduzeo loptu protivničkom igraču, istrčao kontru, a onda "makazicama" završio akciju za vođstvo Reala 3:0. Pre njega, dvostruki strelac bio je Kristijano Ronaldo, koji bi, da nema gol-tehnologije, možda upisao i het-trik.

U svakom slučaju, prve dve večeri Lige šampiona donele su odličan fudbal i veliki broj golova. Nadamo se da će tako biti i do kraja sezone!

REZULTATI:


GRUPA E

Maribor - Spartak Moskva 1:1 (0:0)
/Mešanović 85 - Samedov 60/

- Maribor stiže do izjednačenja pet minuta pre kraja. Vrlo lepu i tečnu akciju izveli su domaći fudbaleri, a preciznim udarcem iskosa sa leve strane završio ju je Jasmin Mešanović.

- Aleksandar Samedov dovodi goste u prednost u 60. minutu. Bio je najbrži lopti posle snažnog šuta sa distance i odbrane domaćeg golmana.

- Marko Petković je među rezervama gostujućeg tima.

- Ružne slike i na stadionu "Ljudski vrt". Srećom, raketa koju su ispalili gostujući navijači nije povredila nekog od igrača ili sudiju, kojem je i bila najbliža...


- Nažalost, utakmica u Sloveniji imala je ružnu uvertiru - incidente:


Liverpul - Sevilja 2:2 (2:1)
/Firmino 21, Salah 37 - Ben Jeder 5, Korea 72/

- Džo Gomez neće moći da igra za Liverpul u narednoj utakmici Lige šampiona pošto je u nadoknadi utakmcie dobio drugi žuti karton.

- Od 76. minuta za Liverpul će igrati Kutinjo, Brazilac koji se tokom leta dovodio u vezu sa transferom u Barselonu i kojem je ovo prvi nastup ove sezone.

- Izjednačenje na Enfildu u 72. minutu! Lagano su gostujući igrači prošli kroz odbranu Liverpula i stigli do pogotka. Precizan je bio Hoakin Korea.


- Imao je Liverpul sjajnu priliku da povede 3:1, ali je Roberto Firmino iz penala u 43. minutu pogodio stativu!

- Liverpul stiže do preokreta pogotkom Mohameda Salaha u 37. minutu. Egipćanin je, možda i uz faul, uspeo da ukrade loptu protivniku na 18 metara od gola, odmah šutirao, a ona je na putu ka mreži zakačila jednog od defanzivaca Sevilje i promenila pravac.

- Liverpul stiže do izjednačenja u 21. minutu pogotkom Brazilca Firmina na asistenciju Alberta Morena.

- Visan Ben Jeder je šokirao domaće navijače u 5. minutu, pogotkom na asistenciju Serhija Eskudera. Morala je odbrana Liverpula, zapravo Dejan Loveren, mnogo bolje da reaguje posle tog dodavanja po zemlji sa leve strane. Hrvat je promašio loptu, koja je potom stigla do napadača gostiju.



GRUPA F


Fejnord - Mančester siti 0:4 (0:3)
/Stouns 3, 63, Aguero 10, Žesus 25/

- Siti nastavlja goleadu. Opet je strelac Stouns i opet udarcem glavom posle akcije iz kornera. Tačno sat vremena posle svog provg gola...

- Fejnord je pred debaklom. Siti od 25. minuta vodi 3:0 golom Gabrijela Žesusa, koji se najbolje snašao pred golom domaćeg tima posle odbijene lopte.

- "Građani" brzo stižu do drugog gola. Serhio Aguero je u 10. minutu odlično reagovao iz prve posle prelepe akcije i asitencije Vokera.

- Mančester siti je poveo već u 3. minutu golom kapitena Džona Stounsa, udarcem glavom na centaršut posle kratke akcije iz kornera. Očajno je na gol-liniji reagovao Toni Vilhena.

Šahtjor - Napoli 2:1 (1:0)
/Tajson 15, Fereira 58 - Milik 71p/

- Napoli se vraća u život! Arkadijuš Milik je smanjio zaostatak golom iz penala u 71. minutu.

- Domaćin stiže do 2:0 u 58. minutu golom Fereire posle odličnog centaršuta Stepanenka i udarca glavom.

- Šahtjor vodi od 15. minuta pogotkom Brazilca Tajsona. Iako su Ukrajinci iskusan tim, mnogi se nisu nadali ovom rezultatu... Lep pogodak postigao je napadač domaćeg tima. Driblingom je sebi stvorio poziciju za šut, doduše imao i malo sreće, a onda bio precizan sa ivice kaznenog.

- Nikola Maksimović je među rezervama Napolija.

GRUPA G

RB Lajpcig - Monako 1:1 (1:1)
/Forsberg 33 - Tielmans 34/

- Monako brzo stiže do izjednačenja. Juri Tielmans je uspeo da "ugura" loptu u mrežu domaćeg tima posle "glavometa" pred golom RB Lajpciga.

- Prvo gol za Red Bul Lajpcig ikada u Ligi šampiona! Strelac je Emil Forsbeg u 33. minutu posle kontranapada i snažnogšuta iskosa sa leve strane. Doduše, mogli su arbitri i da dosude ofsajd koji je, čini se, prethodio pogotku...

Porto - Bešiktaš 1:3 (1:2)
/Tošić ag 22 - Taliska 13, Tosun 29, Babel 86/

- Čini se da će Bešiktaš nazad u Istanbul sa tri boda. Rajan Babel je u 86. minutu lepim i preciznim udarcem završio akciju svog tima tokom koje je odlično sarađivao sa Alvarom Negredom.

- "Bomba" Čeka Tosuna u 29. minutu za novo vođstvo gostiju! Sjajno je šutirao sa velike udaljenosti.

- Nije dugo trajala prednost Bešiktaša. Domaćin je uspeo da izjednači autogolom Duška Tošića u 22. minutu, kada ga je lopta iznenadila i pogodila u glavu posle centaršuta iz kornera. Zasmetao mu je Marega i onemogućio ga da interveniše kao što je želeo.

- Gosti vode pogotkom Taliske, ali najveće zasluge za pogodak idu Rikardu Kvarežmi, koji je demonstrirao odličnu tehniku, a potom i pronašao saigrača.

- Duško Tošić je u startnoj postavi gostiju.

GRUPA H

Real Madrid - APOEL 3:0 (1:0)
/Ronaldo 12, 50, Ramos 61/

- Sjajan pogodak Serhija Ramosa za 3:0! Oduzeo je protivniku loptu na svojoj polovini, istrčao kontranapad, a onda udarcem preko glavi, nekim polu-makazicama, pogodio metu!

- Ronaldo, ipak, uspeva da stigne do drugog gola! U 50. minutu, iz penala.

- Video tehnologija na početku drugog poluvremena utakmice u Madridu presudila je da lopta posle šuta Ronalda i odbitka od prečku nije prešla liniju gola...

- Kristijano Ronaldo je doveo Madriđane u vođstvo na asistenciju Gereta Bejla.

- Real Madrid je pobedio svaku od 10 utakmica koje je u prvom kolu Lige šampiona igrao na svom stadionu.

Totenhem - Borusija Dortmund 3:1 (2:1)
/Son 4, Kejn 15, 60 - Jarmolenko 11/

- Jan Vertongnen neće moći da pomogne saigračima iz Totenhema u narednoj utakmici Lige šampiona zbog drugog žutog kartona koji je zaradio u nadoknadi utakmice zbog udaranja protivničkog igrača rukom po licu. Izgubio je prethodno kontrolu nad loptom, a onda pokušao da se zagradi na nepropisan način.

- Hari Kejn postiže još jedan gol i uvećava prednost Totenhema na 3:1 od 60. minuta.

- Totenhem ekspresno vraća prednost. Hari Kejn je sve sam odradio i postigao vrlo sličan pogodak Sonovom.

- Odličan šut Jarmolenka sa ivice kaznenog za izjednačenje u Londonu! Maestralno je šutirao Ukrajinac, koji je letos stigao iz kijevskog Dinama.

- Totenhem je poveo već u 4. minutu posle odličnog prodora i snažnog udarca Hjung-Ming Sona.

- Totenhem je pobedio samo jednu od poslednjih 11 utakmica na Vembliju (7 poraza, 3 remija).

Igrano u utorak:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC