• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Zasluženo u polufinalu

Autor mondo.rs

Košarkaši Srbije sjajnom timskom pobedili Italiju i za plasman u finale igraće sa Rusijom. "Spremni da im odgovorimo", poručuju "orlovi"

Košarkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman u polufinale Eurobasketa u Turskoj, pošto je u četvrtfinalu savladala Italiju rezultatom 83:67 (18:17, 26:16, 15:15, 24:19).

Srbija je posle početnog vođstva Italijana 5:0, preuzela vođstvo i sigurnom timskom igrom održala je prednost do kraja meča.

"Vidite da je bila opravdana nervoza posle Mađara... Mislim da smo dominirali, izuzev tri-četiri uvodna minuta, mislim da smo 35-36 minuta odigrali jako kvalitetno, pogotovo u odbrani. Apsolutno smo zaslužili ulazak u polufinale", poručio je kapiten Srbije Milan Mačvan srpskim izveštačima u Istanbulu posle pobede.

Srbija će u polufinalu, u petak od 20.30 sati, igrati protiv Rusije, od koje je u grupnoj fazi doživela jedini poraz na turniru,.

"Imamo jedan dan da se spremimo za taj meč, 40 minuta nas deli od finala i budite sigurni da ćemo dati sve od sebe. Rusi su nas već jednom dobili u grupi, tako da nas očekuje jako teška utakmica. Ali nismo došli u polufinale da se predamo, mislim da ova ekipa može još više".

Boban Marjanović odigrao je važnu ulogu u pobedi nad Italijom.

"Ovo je bio meč u kome dobijaš ili ideš kući... Baš teška utakmica", rekao je centar Srbije.

Marjanović kaže da će protiv Rusa morati da odigra drugačije nego protiv Italije, ali da Srbija dobro poznaje narednog rivala i zna kako mu se suprotstaviti.

"Biće veoma težak meč protiv Rusije i mi u taj meč moramo da uđemo sa istim zaletom kao protiv Italije. Igrali smo već dva meča protiv njih, ako računamo i pripremnu utakmicu i odgovorićemo im", napomenuo je visoki košarkaš Srbije.

"Imali smo mnogo problema, a onda se povredio i Branko Lazić pre četvrtfinale, pa nas je ostalo 11. To nas je dodatno skupilo i dalo nam snagu", rekao je Vladimir Lučić

Vladimir Lučić poručio je da nema mnogo vremena za slavlje.

"Utakmica sa Rusijom dolazi brzo. To je odlična ekipa koja nas je pobedila i ima motiv da to uradi ponovo, a mi da im odgovorimo na poraz koji smo pretrpeli u grupi i odemo u finale", rekao je Lučić.

On je istakao timsku jačinu Srbije.

"Posle svih problema koje smo imali ovog leta, povreda i otkaza, duh zajedništva i odbrana ostali su kao kvaliteti tima. To je snaga ove ekipe. Imamo lidere - Bobija na centru, Bogdana spolja, a mi ostali moramo pre svega da damo energiju i snagu u odbrani".

Pobednik meča Srbija - Rusija u finalu će igrati protiv boljeg iz prvog polufinala između Španije i Slovenije, koje je na programu večeras od 20.30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC