Banjaluka domaćin vaterpolo spektakla

Autor:

Banjalučki Gradski olimpijski bazen i Vaterpolo klub Banjaluka domaćini su turnira prve runde kvalifikacija za LEN Ligu šampiona u vaterpolu, koji će biti održan od 14. do 17. septembra.

Banjaluka domaćin vaterpolo spektakla Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

U prvoj rundi kvalifikacionog turniru za LEN Ligu šampiona u vaterpolu, koji će od 14. do 17. septembra biti održan u Banjaluci, nastupiće pet ekipa, i to: domaćin VK Banjaluka, ruski Sintez Kazanj, Terasa iz Španije, mađarska Budimpešta i Portuenze (Portugalija).

Predstavnici BiH i Portugalije autsajderi su na turniru, dok će se preostale tri ekipe boriti za jedno od prva dva mjesta, koja vode u drugo kolo kvalifikacija.

"Ovo je možda i najveći sportski događaj u Banjaluci. Evropska Liga šampiona ne igra se svaki dan u našem gradu i pitanje je kada će se ponovo igrati. Uspjeli smo uz velike napore uplatiti kotizaciju od 4.500 evra, kako bismo mogli organizovati ovaj turnir", rekao je predsjednik Banjalučana Slobodan Grahovac, ujedno i trener vaterpolista ovog kluba, koji su posljednje dvije godine šampioni BiH.

Svi mečevi biće odigrani na Gradskom olimpijskom bazenu, a turnir će danas od 18:30 časova otvoriti Banjaluka i Sintez Kazanj. Ukupno će biti odigrano 10 utakmica.

RASPORED UTAKMICA:

14. septembar
Banjaluka - Sintez Kazanj (18:30)
Portuenze - Budimpešta (20:15)

15. septembar
Sintez Kazanj - Portuenze (9:30)
Terasa - Budimpešta (11:10)
Portuenze - Terasa (18:30)
Budimpešta - Banjaluka (20:15)

16. septembar
Banjaluka - Portuenze (18:30)
Terasa - Sintez Kazanj (20:15)

17. septembar
Banjaluka - Terasa (9:30)
Budimpešta - Sintez Kazanj (11:10)

Ostale vijesti