Rasvijetljena pljačka pazara marketa ''As''

Banjalučka policija organizovala je juče akciju „Market 1“ usmjerenu na rasvjetljavanje krivičnih djela protiv imovine i uhapšeno je pet osoba.

0
A- A A+
Policija Foto: Mondo/Brankica Spasenić

  Akcija je realizovana pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Ukupna šteta procijenjena je na oko 40.000 maraka.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Novković je pojasnio da su osumnjičeni u periodu od 6. juna do 11.oktobra 2016. godine na području Banjaluke zajedno i odvojeno počinili dvije teške krađe, jednu krađu, te jedno oduzimanje automobila.

- Uz prethodni dogovor 12. avgusta 2016. godine došli su do marketa i iskoristili nepažnju vlasnika i ukrali auto i novac u njemu, a zatim pokušali uništiti tragove. Vozilo je nađeno i vraćeno vlasniku – kazao je Novković

Dodao je i da su 7. i 11.oktobra 2016. iz istog vozila, koje je bilo parkirano, ukrali veću količinu novca. Ukupna šteta je 40.000 KM.

- Prikupljeni dokazi i izvještaji biće dostavljeni Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka – dodao je Novković.

On je istakao i da je većina osumnjičenih od ranije poznata policiji, ali da se ne mogu dovesti u vezu sa vlasnikom. Nezvanično saznajemo da se radi o vlasniku marketa „As“, kao i pazaru ovog marketa u Banjaluci.

Načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević osvrnuo se na stanje bezbjednosti na banjalučkom području i ocijenio je da je ono zadovoljavajuće. Kriminalitet je smanjen za 18,4 odsto u odnosu na avgust prošle godine, a rasvijetljenost krivičnih djela je blizu 80 odsto.

Smanjene su krađe i saobraćajne nesreće ali je bilo više poginulih u saobraćaju u odnosu na uporedni period lani, a desilo se samo jedno razbojništvo. Nije bilo ubistava, a zabilježeno je pet samoubistava.

S obzirom na učestale žalbe Banjalučana na buku ovog ljeta, karakteristično je i da je policija u avgustu evidentirala pet prekršaja „uznemiravanje građana bukom“, dok prošle godine nije bilo takvih prekršaja.

Tagovi:

Ostale vijesti