Đorđević pred polufinale: Igrajmo svoju igru

Autor:

Selektor Srbije kaže da je važno ne ponoviti greške iz prvog duela sa Rusijom, ali da je to samo jedan detalj.

Đorđević pred polufinale: Igrajmo svoju igru Foto: MN Press

Aleksandar Đorđević izašao je pred novinare u društvu Vladimira Lučića, jedva 12-13 sati nakon sigurne pobede nad Italijom i plasmana u polufinale Eurobasketa.

Za četvrtak popodne predviđen je trening oporavka u hotelskoj teretani, a na dan polufinalne utakmice sa Rusijom (petak, 20.30) i podela konkretnih zadataka.

Mada se, kako kaže Đorđević, sve već zna. I šta nas čeka i gde su bile greške.

Podsećamo da su Rusi u drugom kolu grupne faze pobedili "orlove" rezultatom 75:72.

"Ne mogu da kažem da su nas iznenadili, ali su prvi krenuli na nas i isterali nas iz nekih naših principa. Jedan od zadataka za igrače zato će biti da fizički spremni uđu u utakmicu", naveo je selektor.

"Mislim da smo iz tog poraza izvukli dobre pouke. Igrači su sjajno reagovali, skupili su se u sobi na svoju inicijativu i razgovarali, bez nas. Mislim da su želja za informacijama i pripremom, fokus na protivnika, izraziti kvalitet naše ekipe".

NAVIJAČI, DOBRO NAM DOŠLI!

Đorđeviću i Lučiću nije promaklo da je protiv Italije na tribinama bio primetno veći broj srpskih navijača. Lučić je rekao da igrači uživaju što su tribine punije i ponadao se još lepšem ambijentu u petak. "Hvala im. Puno nam to znači, oni su veliki deo naše igre. Verujem da će ih doći još, zato što vole, osećaju, prate ove momke i žive sa njima. To je i najveća nagrada za igrače. Prema tome, dobro nam došli", izjavio je Đorđević.

Nepisano sportsko pravilo, da je teško dva puta za kratko vreme pobediti istog protivnika, trebalo bi da ide u našu korist...

"Nadam se da će ta krilatica ovog puta važiti", nasmejao se Đorđević.

"Jedna od stvari iz kojih mislim da gradimo svoju snagu je dobra reakcija na greške. Idemo na to da ih ispravimo, igrači jako dobro prihvataju savete, ali to je samo jedan detalj. Moramo da budemo sigurni u sebe, hrabri kao do sada, da igramo svoju igru, svesni od čega nas deli ova utakmica".

Nema dileme, glavni zadatak u odbrani biće zaustavljanje Alekseja Šveda, na kome su se u četvrtfinalu protiv Grčke videli znaci zamora.

"Napad ti omogućuje da dobiješ jednu utakmicu, a odbrana da dođeš do medalje", jasan je Đorđević.

Na pitanje ima li u "orlovima" snage za još jednu, pa i dve velike fizičke potrošnje, odgovorio je Lučić.

"Ima dovoljno dana između utakmica, nekada dva, nekada tri, tako da smo mogli da se oporavimo. Pripreme za EP smo izgurali sa 13-14 igrača, nekada i manje, ali smo fizički spremni da reagujemo - i u polufinalu i kasnije".

Lučić je rekao i da ne oseća posledice pada na lakat posle zakucavanja u finišu četvrtfinalne utakmice.

Ostale vijesti