• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Opet Istanbul i opet sudijski kriterijum!

Autor mondo.rs

"Jako mi je krivo zbog ovog sudijskog kriterijuma jer smo najbolja evropska reprezentacija! Zašto? Zato što imamo svetsko srebro, olimpijsko i sad evropsko", poručio je kapiten srpske reprezentacije Milan Mačvan.

 Mačvan: Opet Istanbul i opet sudijski kriterijum! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Kapiten reprezentacije Srbije Milan Mačvan završio je finalnu utakmicu sa 18 poena, pet skokova i tri asistencije, ali ni njegova trojka u finišu susreta nije uspela da "slomi" Slovence koji će se ove noći radovati zlatnoj medalji.

Radost je prisutna i kod naših košarkaša, koji su se sa novog velikog takmičenja vratili sa medaljom oko vrata, ali je i dalje malo prisutan osećaj nepravde.

Bilo je nekoliko spornih odluka u toku susreta, a upravo o njima je u razgovoru sa novinarima govorio Milan Mačvan koji je sudijski kriterijum u Istanbulu uporedio sa onim od pre sedam godina na istom mestu kada nas je pobedila Turska u polufinalu Mundobasketa.

"Imali smo isti tretman kao 2010. godine... Jako mi je krivo zbog ovog sudijskog kriterijuma jer smo najbolja evropska reprezentacija! Zašto? Zato što imamo svetsko srebro, olimpijsko i sad evropsko. Nemoguće je da dobijemo dva flopinga i dve tehničke, pritom i tri-četiri faula na šutu za tri, a da na istoj utakmici slovenački igrač ne dobije nesportsku (Goran Dragić, prim. aut.) jer seče kontru dok je Vladimir Lučić sam na zakucavanju", kazao je Mačvan koji je u šali dodao i sledeće:

"Jako mi je žao, ako bude još neko takmičenje u Istanbulu, mi nećemo doći. Šalim se, ne bih da umanjim njihovo zlato, igrali su neverovatno...".


On je naveo i da je Slovenija napravila veliku razliku u drugoj četvrtini i da ih je nakon toga bilo veoma teško stići, ali da je kod njega i dalje prisutan ponos.

"Ponosan sam na saigrače, a hvala i našim ljudima i znam da idu razočarani, ali dali smo sve od sebe. Ne znam šta je trebalo da se desi da damo više", naveo je Mačvan i dodao da je ekipa dala sve od sebe u jednoj lepoj utakmici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC