• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvije decenije aikido sporta u Srpskoj (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Svečanom manifestacijom u Narodnom pozorištu u Banjaluci je u nedjelju uveče proslavljeno 20 godina postojanja aikido sporta u Republici Srpskoj.

 Dvije decenije aikido sporta u Srpskoj (FOTO) Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Dupke puna velika sala je uživala u majstorijama malih, ali i velikih majstora ove borilačke vještine na čelu sa Miroljubom Jovičićem, nosiocem crnog pojasa sedmi dan i jedinim sportistom na svijetu koji će na svom kimonu nositi zmijanjski vez, simbol našeg podneblja.

Aikido selfdefence

Skup naprednih tehnika koja omogućava ljudima da se reaguje sa što manje mogućnosti da ih neko povrijedi, kao i sa što manje mogućnosti da nanesu teže povrede protivniku.

Manifestacija 20 godina aikido sporta je održana pod sloganom "Pokaži šta znaš u pozorištu, a ne na ulici", a na njoj su osim vještina samoodbrane kod odraslih, između ostalog od noža i pištolja, prikazane i odbrambene reakcije djece, djevojaka i žena, kao i osoba sa invaliditetom.

Takođe, učestovale su i plesačice Plesnog kluba "Gemma", folklorni ansambl "Čajavec", pop pjevač Sergej Pajić i mnogi drugi.

Jovičić, koji je prije tri godine osnovao Svjetsku federaciju aikido samoodbrana ili World association aikido selfdefense, jedan je od rijetkih, ako ne i jedini od majstora aikido sporta, koji je osmislio program rada s djecom do 14 godina s ciljem da ne samo poslije budu spremni za treniranje bilo kog sporta već i da budu trajno sklonjeni s ulice.

"Ovaj naš program je edukativne prirode i promoviše rješavanje konflikata bez primjene fizičke sile", izjavio je Jovičić na manifestaciji na kojoj je prikazan i kratki dokumentarni film o "20 godina aikido sporta u Srpskoj".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC