• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Auh, Google, pa zašto tako?! (FOTO)

Autor mondo.rs

Reklamama, izgleda, ne možemo da umaknemo…

Portal The Next Web objavio je da Google prikazuje reklame i u svojim premijum servisima u kojim je obećao da neće prikazivati reklame. Recimo, to je slučaj sa YouTube Red pretplatom, koja prikazuje reklame i u veb i u mobilnom izdanju.

YouTube Red je poseban premijum YouTube prostor u kojem se plaća za gledanje originalno sadržaja, filmova, spotova i muzike bez reklama koje se uobičajeno prikazuju korisnicima koji koriste klasičan YouTube format - reklame pre i posle videa, iskačuće reklame tokom reprodukcije videa i slično.

I pored ovoga neki YouTube Red korisnici tvrde da su primetili baš takve reklame, ali su objasnili i ilustrovali primerima da reklame vide i u samom YouTube interfejsu.

 Tek nakon što je jedan od korisnika YouTube Red pretplate kontaktirao tehničku podršku saznao je da Google ne prikazuje nikakve formate reklama sam od sebe, ali da kreatori sadržaja, dakle vlasnici kanala imaju mogućnost i pravo da prikazuju reklame na svojim kanalima u vidu „print ad“ formata, što bi trebalo da su formati, koje vidite u galeriji slika. Dakle, ako korisnik koji je vlasnik YouTube kanala odluči da plasira plaćene oglase, preporuke ili tzv. Print reklame, onda je on to i u mogućnosti, po pravilima Google kompanije propisanim za YouTube Red.

Takođe, Google je kreatorima sadržaja omogućio čak da u okviru YouTube Red poslovanja plasiraju „annotations“ ili tekstualne reklame na koje se može kliknuti (uglavnom sadrže link), kao i reklame trećih strana u okviru videa, kakve se mogu videti tokom prenosa uživo ili sportskih događaja.

Pa, ako se odlučujete za praćenje YouTube Red samo zato što nema reklama, da znate da će vas reklame sačekati i tamo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS