• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prijedorčanina čeka lijepa golmanska karijera"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Mladi golman Vojvodine Luka Kačavenda (15) je ovog ljeta iz prijedorskog Rudara otišao u novosadski klub, koji ima jednu od najboljih akademija za razvoj mladih fudbalera.

 Luka Kačavenda - čega ga lijepa golmanska karijera Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  U Novom Sadu su se u novije vrijeme "izgradili" igrači poput Mijata Gaćinovića i Srđana Babića, a na njihovom putu je i golman Luka Kačavenda, koji je uz pomoć menadžera Baneta Kukolja stigao u ljetnjem prelaznom roku među "lale".

"Jedan od ključnih razloga što sam odabrao Vojvodinu je upravo zbog posvećivanja pažnje mladim igračima", izjavio je Kačavenda za naš portal.

Prema njegovim riječima, u Novom Sadu zasad ide sve kako treba.

"Starter sam u kadetima Voše, uslovi za rad i život su odlični, a dobio sam poziv za U-17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine", dodao je mladi čuvar mreže "zmajića", koje u oktobru (2. do 8. oktobar) očekuju kvalifikacije u Makedoniji za plasman na Evropsko prvenstvo.

BiH je u grupi sa Slovačkom, Moldavijom i selekcijom domaćina.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Kačavenda je podvukao da je trenutno fokusiran samo na treniranje i dobre partije u kadetima, ali je priznao da mu je san da u budućnosti postane golman prvog tima Novosađana.

"Zasad o tome ne razmišljam, ali se nadam da će to doći za godinu ili dvije", izjavio je mladić, čiji su golmanski uzori legendarni golman Veleža Enver Marić i Đanluiđi Bufon iz Juventusa.

Podsjetimo, Kačavenda je prije odlaska u Vojvodinu bio na korak od Fudbalskog kluba Sarajevo, gdje je prošao probu, čak je na pripremnoj utakmici odbranio i penal, ali do dogovora nije došlo, pa je otišao u Novi Sad.

Na zadovoljstvo njegovog trenera Boška Kneževića, koji je u izjavi za MONDO podvukao da Kačavendu očekuje lijepa fudbalska karijera.

"Jako talentovan golman koji dobro igra s obje noge. Ima odlične fizičke predispozicije, član je reprezentacije BiH u svom uzrastu i sigurno će napredovati kod nas. Čak sam ga već prebacio da trenira s juniorima, ali i dalje brani za kadete. Vjerujem da može napraviti lijepu karijeru pod uslovom da nastavi sa napornim radom i da ga zaobiđu povrede. Jako sam zadovoljan s njim", rekao je Knežević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC