Niče novi tržni centar u Banjaluci

Autor:

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da se radovi na izgradnji šoping centra "Delta Planet", investiciji vrijednoj 70 miliona evra, izvode planiranom dinamikom.

0
A- A A+

Golićeva, koja je sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem i predstavnicima investitora "Delta holding" iz Beograda obišla gradilište, rekla je novinarima da će od realizacije ovakvog kapitalnog projekta koristi imati ne samo građani Banjaluke, već i cijele Srpske, kao i gosti koji dolaze u ovaj grad.

Ona je navela da realizacija ovako velikog projekta predstavlja izazov za institucije koje su uključene u izdavanje određenih odobrenja, bez kojih ne bi bilo realizacije projekta.

"Kao resorni ministar, posebno sam zadovoljna time što ovdje imamo svakodnevno angažovanih 200 radnika. Ovo će praktično biti mali grad u kojem će biti smješteni mnogi sadržaji. Očekujemo da radovi budu gotovi do septembra naredne godine, kada se očekuje tehnički prijem", istakla je Golićeva.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naglasio je da projekat izgradnje Deltinog šoping mola napreduje dobro i da se građevinski radovi odvijaju "odličnim tempom".

"Grad Banjaluka može biti zadovoljan jer dobijanjem ovog sadržaja mi idemo ka konceptu regionalnog centra", kaže Radojičić.

On je dodao da će, sa najvećim šoping molom u BiH, Banjaluka imati sadržaj koji će privlačiti kupce i goste iz cijele regije, što se uklapa u strateške planove razvoja Banjaluke kao glavnog grada i regionalne prijestonice.

"Od ovoga imamo višestruku korist, od prihoda koji se ostvaruju za uređenje građevinskog zemljišta i rente, pa do otvaranja novih radnih mjesta, kojih će biti oko 2.000", naveo je Radojičić.

On je istakao da je ovo najveća pojedinačna privatna investicija u Banjaluci u ovom trenutku.

Viši potpredsjednik za operativne poslove "Delta holdinga" Dejan Jeremić zahvalio je na posjeti visokim zvaničnicima Vlade Republike Srpske i grada Banjaluka, te naglasio da time potvrđuju otvorenost Republike i Grada za dolazak investitora.

"Kao što smo najavili krajem juna, kada je postavljen kamen temeljac, danas potvrđujemo da realizacija ovog projekta ide prema planu i na jesen 2018. godine Banjaluka i cijeli region će dobiti moderan šoping mol koji će biti centar okupljanja, sa mnogo novih sadržaja", kaže Jeremić.

Tržni centar imaće površinu od 62.800 metara kvadratnih. U okviru šoping mola naći će se veliki broj novih radnji, a šoping mol će u svom sastavu imati i veliki bioskop sa pet sala, kao i supermarket, dio sa restoranima i 1.000 parking mjesta.

Tagovi:

Ostale vijesti