• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koristite ove korisne PC trikove

Autor mondo.rs

Zapamtite ovih nekoliko korisnih PC saveta i koristite ih kad vam se ukaže prilika za to!

 Koristite ove korisne PC trikove Izvor: MONDO portal

Pogledajte i zapamtite ovih nekoliko brzih trikova, koji će vam pomoći da svoj računar koristite bolje i jednostavnije, a uštedeće vam i vreme.

- Ako na brzinu poželite da zaključate računar, jer neko je već prviše blizu, upotrebite kombinaciju tastera „Windows + L“.

- Kad instalirate nove programe na PC birajte „Custom“ način instalacije, kako biste pregledali šta instalirate i sprečili instalaciju dodatnog nepotrebnog softvera (koji se uglavom instalira kad izaberete „Default“ opciju).

- Ako vam za prezentaciju zatreba projekcija putem projektora ili brzo podešavanje dodatnog monitora, koristite kombinaciju „Windows + P“ tastera.

- Da otvorite Task Manager odmah, pritisnite kombinaciju tastera „CTRL + Shift + Esc“.

- Da biste brzo, bez korišćenja miša prešli u polje za kucanje adrese u pregledaču interneta koristite prečicu „CTRL + L“ na tastaturi i - miš vam ne treba.

- U polje za upis adrese pregledača interneta ukucajte ime sajta i pristinite „CTRL + Enter“ da automatski dodate www. ispred i .com iza imena i krenete na sajt.

- Kad popunjavate više polja na nekoj internet stranici Tab taster vodi vas na sledeće, a kombinacija „Shift + Tab“ na prethodno polje.

- Taster Caps Lock radi i na hardverskom nivou. Ako sumnjate da se PC zamrzao i da nije samo trenutno usporio rad, pritisnite taj taster i ako lampica svetli komp je samo usporio usled nekog procesa, koji ga guši, a ako ne svetli PC se blokirao.

Podelite i vi s nama svoje omiljene trikove i prečice!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS