• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafal Mornara, za poraz Partizana

Autor mondo.rs

Crno-beli izgubili u poslednjem četvrtfinalu ABA Superkupa u Baru. Domaćin ubacio 16 trojki.

 Mornar Partizan 91:77 ABA Superkup 2017 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Cedevita - Mega Bemaks, Budućnost - Mornar Bar. To su parovi polufinala Superkupa ABA lige, određeni u poslednjem meču prvog dana novog takmičenja:

MORNAR - PARTIZAN 91:77 (26:24, 16:23, 27:17, 22:13)

U punoj hali "Topolica", crno-beli su izgubili svoj prvi meč u Baru, pa će preostala dva prijateljska duela u Crnoj Gori odigrati za razigravanje od 5. do 8. mesta, uoči povratka kući, na finiš priprema za novu sezonu.

Domaći košarkaši bili su izuzetno raspoloženi za šut za tri poena i ubacili su 16 trojki iz 33 pokušaja. Hici sa distance ispostavili su se osnovnim "oružjem" Barana u trijumfu nad sastavom Miroslava Nikolića, koji je večeras prvi put seo na klupu crno-belih od dolaska sa Eurobasketa.

...
Izvor: YouTube



Borben i na momente nervozan duel odlučen je u trećoj deonici, u koju je Partizan odlično uveo Andreja Stevanović. Partizanov novajlija postigao je 13 poena u drugoj četvrtini i "pogurao" je crno-bele iz početnog minusa ka vođstvu, koje je u 22. minutu iznosilo i 10 poena razlike (52:42).

Stevanović je završio meč na klupi, zbog problema sa skočnim zglobom.

Međutim, nedugo potom Barani su započeli dugačku seriju 17:0 i odlučili pitanje pobednika. Posle dve nesportske Đoka Šalića za pet minuta na terenu u prvom delu, crno-beli su i u trećoj deonici napravili još dva takva faula i nizom prekršaja "pomogli" Mornaru da namesti ruku - najpre na liniji penala, a potom i na crti daljoj od koša.

Vođstvo Beograđana 57:49 tako je za manje od pet minuta pretvoreno u prednost domaćina 64:57, pre svega zahvaljujući odličnoj igri najboljeg aktera utakmice - plejmejkera Derek Nidama, koji je postigao 22 poena, uz četiri skoka i četiri asistencije.

...
Izvor: YouTube

Gosti su pokušali da reaguju, ali je Mornar poenima Brendisa Rajlija Bosa (11p), Nemanje Vranješa (17) i Strahinje Mićovića (18) uveo meč u završnicu sa očuvanim vođstvom i u ritmu koji mu je odgovarao.

Najefikasniji igrač Partizana bio je Vanja Marinković sa 14 poena, a dvocifreni napadački učinak ostvarili su Andreja Stevanović (13), junior Marko Pecarski (12) i startni plejmejker Najdžel Vilijams Gos (11), koji je proveo i najviše vremena na parketu (34 minuta).

Preostali mečevi u Baru, kao i duel protiv Fenerbahčea u "Pioniru" poslužiće Partizanu za uigravanje novog sastava, koji je večeras prvi put ovog leta nastupio pred publikom.

Uskoro će se ekipi pridružiti i novi plejmejker, Amerikanac Patrik Miler.

"Još se upoznajemo i nema mesta za nervozu. Možda smo im u pojedinim momcima dosta lako prepuštali pozicije za šut. Tim je dosta mlad, upoznajemo se.... Do sad smo sve utakmice igrali zatvorenog tipa i imamo još malo vremena - još desetak dana za pripremu i za rad do starta sezone", rekao je nakon meča za TV Arena sport kapiten crno-belih Novica Veličković.

MORNAR: Hadžibegović, Ćalić, Mićović 18, Nidam 22 (5/10 za tri), Mijović 1, Pavić 5 (9 sk), Šeperd 13 (10 sk), Mugoša, Rejli Ros 11, Vranješ 17 (4/7 za tri), Bakić 4, Luković.

PARTIZAN: Vilijams Gos 11, Tadić, Marinković 14 (3/5 za tri), Vilson, Veličković 3, Tomić 2, Pecarski 12 (7 sk), Gavrilović 7, Andrić 6, Čakarević 7, Stevanović 13, Šalić 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC