• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor pred finale: Naš mentalitet se promenio!

Autor mondo.rs

"Dugo su radili i mnogo truda uložili da bismo došli u ovu situaciju i bilo bi šteta da sve upropastimo u ove dve utakmice zbog tog našeg, srpskog mentaliteta", rekao je selektor "orlova" pred veliko finale kvalifikacija.

 Slavoljub Muslim pred mečeve odluke u kvalifikacijama za Mundijal 2018 Izvor: MN PRESS

Još pobeda!

Iz dve utakmice…

To je prva, osnovna i jedina računica koja bi selektora, fudbalere i srpsku javnost trebalo da zanima pred nastavak, tačinje pred KRAJ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji koje su, u našem slučaju, počele zloslutnim remijem 2:2 sa Ircima u Beogradu septembra 2016. godine.

Jedanaest dana pre, nadamo se, poslednjeg okupljanja "orlova" u Staroj Pazovi u okviru ovog ciklusa, u kojem Srbija ima četiri boda više od Velsa na 180 minuta pre cilja, selektor Slavoljub Muslin saopštio je spisak od 25 igrača koji će izneti ovaj teret.

U Srba, on je bio veći i veći kako su se ređali neuspesi u kvalifikacijama za svetska i evropska prvenstva, a situacija je takva da smo od učešća na EURO 2000 u Holandiji i Belgiji pod imenom SR Jugoslavija propustili šest od osam narednih turnira.

Ipak, posle maksimalnih šest bodova osvojenih u septembru, ali i rezutlata ostalih mečeva u Grupi D koji su nam "išli na ruku", pritisak na naše fudbalere prilično je splasnuo a saznanje da apsolutno sve zavisi od nas pred meč sa Austrijom u Beču 6. i Gruzijom u Beogradu 9. oktobra svakako prija - i Muslinu i ekipi i navijčima.

Fudbaler Partizana Zoran Tošić nije na spisku zbog povrede mišića i na njega neće moći da se računa, dok je Muslin optimista kada je reč o Filipu Kostiću.

"Naš mentalitet se malo promenio, ako uopšte može da se promeni. Momci znaju šta im je činiti. Na meni je da ih upozorim, ali nemam sumnju. Dugo su radili i mnogo truda uložili da bismo došli u ovu situaciju i bilo bi šteta da sve upropastimo u ove dve utakmice zbog tog našeg, srpskog mentaliteta", rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Beogradu.

Reprezentacija Srbije je prva na tabeli sa 18 bodova, četiri više od Velsa, a pet od Irske. Pobeda nad Austrijom obezbedila bi prvo mesto koje direktno vodi na Mundijal.

"Napravila se atmosfera kao da smo već na Svetskom prvenstvu, ali moramo da odradimo ove dve utakmice. Verujem u ove momke i ne bih se prihvatao dužnosti da nisam. Nisam mislio da će biti ovolika bodovna razlika, situacija je povoljnija nego što sam mislio da će biti. Mislio sam da će biti teže, ali ponavljam, ništa još nismo završili. Sve još zavisi od nas", kazao je Muslin.


Prema njegovim rečima, prva utakmica protiv Austrije biće, kao i svaka prethodna - najvažnija.

"Plasman još nije obezbeđen. Dugo sam u fudbalu i znam da utakmice nikad nisu dobijene unapred. Bilo je ekipa sa lakšim rasporedom, pa nisu uspele. Spremamo se najozbiljnije kao do sada i siguran sam da će momci uraditi kako treba. Pokušaćemo već u prvoj utakmici da obezbedimo plasman. Lakše je reći nego uraditi, ali idemo na tri boda. Imaćemo popravni ako se nešto ne daj Bože desi", rekao je selektor.

Muslin je istakao da se nada velikoj podršci u Beču i da je siguran da će srpskih navijača biti više na Stadionu "Ernst Hapel", jer Austrija ima male šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo.

Okupljanje igrača je zakazano za ponedeljak, 2. oktobra u Staroj Pazovi, a reprezentacija će u Beč putovati tri dana kasnije. Odmah posle utakmice protiv Austrije će se vratiti u Srbiju, gde joj u Beogradu 9. decembra sledi utakmica protiv Gruzije u poslednjem kolu kvalifikacija.

Pozvano je nešto više odbrambenih igrača nego što je to uobičajeno, a Muslin je objasnio da je to zbog mnogo problema oko sastava, s obzirom na to da Nikola Maksimović neće igrati prvu utakmicu zbog suspenzije.

"Maksimović neće moći da igra zbog crvenog kartona koji je dobio u Irskoj, a Jagoš Vuković i Stefan Mitrović vuku povrede. Dobre su vesti i nadam se da će oni biti spremni", rekao je Muslin.

Povratnik u reprezentaciju je Nemanja Milunović, koga Muslinov pomoćnik Sergej Gurenko redovno prati, pošto je trener Dinamo Minska, a srpski štoper nastupa za BATE Borisov u Belorusiji.

"Milunović me je dosta zadovoljio još na prvom okupljanju. Bio je dobar i svideo mi se tokom tih 15 dana, ali je imao tešku povredu. Igra jednu utakmicu, pa ne igra, pa dve, pa ne igra. Oporavio se, ali ima problema sa kolenom", rekao je Muslin.



SREĆNO, "ORLOVI"!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC