• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pero Antić: Još ova sezona i kraj!

Autor mondo.rs

Novi-stari košarkaš Crvene zvezde najavio završetak igračke karijere na kraju sezone koja uskoro počinje.

 Pero Antić kraj karijere Izvor: MN PRESS

Pero Antić se posle tačno deset godina vratio u redove Crvene zvezde. U međuvremenu je igrao zapažene uloge u Evropi, a imao je i epizodu u NBA, gde je nastupao za Atlatnu.

U Beograd se vraća kao vlasnik tri prstena Evrolige – dva je osvojio sa Olimpijakosom i jedan prošle sezone sa Fenerbahčeom, iz kojeg je i došao na Mali Kalemegdan.

U Crvenu zvezdu se vratio, kako je istakao u intervjuu za Sport klub, da se oprosti od aktivnog igranja košarke.

"Došao sam na svoje insistiranje i odrekao sam se velikog dela ugovora, ali nije sve u novcu na kraju krajeva. Želim da završim karijeru kako treba, u klubu u kojem sam opušten i igram za navijače, a i blizu sam kuće", rekao je 35-godišnji Antić.

Davno je bilo kada je prvi put potpisao za Zvezdu.

"Sad sam 12 godina stariji u odnosu na prvi dolazak, prelepo je biti ponovo u klubu koji volim – mislim da će ovo biti poslednja godina moje karijere, da završim u Zvezdi kao što sam i hteo. U odnosu na moj prvi period, klub se izdigao na svakom mogućem nivou – marketinški, biznis, pa i rezultatski, a nadam se da ćemo mi da nastavimo niz uspeha i da radujemo navijače", ekskluzivno najavljuje oproštaj Antić..

Makedonski košarkaš imao je samo lepe reči za nove saigrače.

"Vrhunski su talenti trenutno u Zvezdi, svi su izvanredni momci i zaista ne mogu nikoga da izdvojim. Atletski su sjajni, a na meni je da pomognem iskustvom, stvartima koje sam ja radio tokom karijere i stvaranjem hemije jer bez hemije nema rezultata. Naravno, kada uđem na teren, minut, dva ili deset, uradiću sve što mi telo dozvoljava. Trener odlučuje o minutaži, zavisi od osećaja i situacije u igri. Svako treba da zna ulogu u timu – ako si igrao po 30 minuta, pa ne igraš, nema ljutnje tu. Tim u kojem svako zna gde mu je mesto često ima uspehe", dodao je Antić.

Ipak, ima nešto I što Antiću ne odgovara u igri koju forsira trener Dušan Alimpijević.

"Trener Alimpijević voli agresivnu igru u odbrani, a onda se se mnogo trči, što meni ne odgovara“, kaže Antić uz smeh: "Šalim se… Mislim da će odbrana biti zaštitni znak ove ekipe, ko god dođe kod nas, da kaže na prvom skautingu da je odbrana zaštitni znak Zvezde. Alimpijević je mlad trener, ovo mu je prvo evroligaško iskustvo, ali vidi se da zna košarku i da živi za nju, potrebni su samo strpljenje i vera."

Zvezda još nije kompletna…

"Još nismo kompletni. Lazić se sada vratio, ali leči povredu, bilo je još povreda, a i Ročesti se nedavno priključio. Kada se svi okupimo, mislim da ćemo uz navijače biti dobra ekipe i da ćemo ostvarivati dobre rezultate – nećemo sada da govorimo o Fajnal foru ili nečemu sličnom, idemo trening po trening, utakmicu po utakmicu i da napredujemo svakim danom. Verujem u ovaj tim i prošle i pretprošle sezone svi su govorili da će Zvezda biti poslednja, a Zvezda je dobila sve velikane, zato je košarka interesantan sport. Nadam se najboljem“, podvukao je Antić za Sport klub.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC