• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branković: Borac m:tel vratio 81.000 KM duga

Autor mondo.ba

Direktor RK Borac m:tel Vladimir Branković govorio je o stanju u klubu, SEHA ligi, izvorima finansiranja...

 Branković: Borac m:tel vratio 81.000 KM duga Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometni klub Borac M:tel u posljednjih 25 dana izmirio je 81.000 KM duga prema igračima i dobavljačima, a u pitanju su naplate po tužbama iz 2013. godine.

"Tu je bila tužba igrača Nikole Tešića, koji nije oprostio kamatu Borcu. Mislim da je loše postupio jer treba biti korektan i ne treba zatvarati vrata onako kako ne treba. Zahvalio bih Stefanu Jankoviću, koji je naplatio samo ono što mu je klub dužan, bez kamate. Moralnije je postupio u odnosu na Tešića pošto su obojica iz Borca otišla u svijet. Borac ne treba gledati kao mene ili nekoga iz uprave, Borac je institucija i tako se prema njemu treba odnositi", rekao je za Nezavisne novine Vladimir Branković, direktor Borca.

Prema njegovim riječima tu je bilo dugova prema dobavljačima, takođe iz 2013, a plaćen je i PDV.

"Kada je Nebojša Golić došao u klub 2013. godine (izabran za direktora), naslijeđeno je 138.000 KM duga za PDV, a danas je dug oko 5.000 KM", kaže Branković.

Takođe, postoji dug za hotele iz 2012. i 2013. godine u iznosu od 85.000 KM, ratu kredita Borac plaća 10.000 KM mjesečno a tu je dug prema nekim igračima, ali klub je sa njima u kontaktu i oni će biti isplaćeni.

"Ono što je bitno jeste da nema više presuda i ne postoji u ovom trenutku nijedna tužba protiv Borca. Borac je sada stabilan, ali je veoma teško kada dođe neplanski do skidanja novca sa računa. Da se to desilo u decembru, kada ćemo imati više novca na računu, ne bilo problema", istakao je Branković.

Banjalučanima je za narednu sezonu potrebno oko 700.000 KM kako bi klub funkcionisao i vraćao dugove.

Klub računa na 30.000-35.000 KM od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, sredstva od lutrije i za dobre rezultate, a tu je i 110.000 KM od grada Banjaluka.

U klubu su aplicirali za sredstva Ministarstva civilnih poslova BiH i očekuju dodatna sredstva.

"Od države i grada dobijemo oko 160.000 KM, ostatak od sponzora kompanije "m:tel", Nove banke, koja naš zlatni sponzor, 'Beme', 'Maxmare', firme 'Nova oprema', Komercijalne banke, 'Banjalučke pivare'..., sada je tu i 'UniCredit' banka, a u pregovorima smo sa 'Tropikom'", rekao je Branković.

Borac naredne sezone neće igrati SEHA ligu zbog toga što nacionalna televizija nema mogućnost za "full HD" prenose utamica, ali Vladimir Branković smatra da se ovaj tim za godinu-dvije uz tri jaka pojačanja može igrati SEHA ligu i pokušati napraviti iskorak u evropskom takmičnju.

"Sljedeći put kada uđemo želim da pobjeđujemo, a ne da gubimo sa što manjom razlikom", zaključio je Branković.

Rukometaši Borac m:tela pobijedili su u prijateljskom meču Kozara Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice u utorak naveče u Banjaluci rezultatom 43:23.

Borac će u subotu od 18:00 časova u dvorani "Borik" igrati sa Gračanicom prijateljsku utakmicu i to će mu biti posljednji test pred start sezone.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC