• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković za MONDO: Raspudić je kapiten Borca

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener banjalučkog Borca Zoran "Kiza" Milinković potvrdio je našem portalu da je Boris Raspudić i dalje kapiten crveno-plavih iako nije nastupio u prethodnom prvenstvenom meču protiv Radnika.

 Zoran Milinković intervju za MONDO Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nekadašnji trener Partizana poslije skoro mjesec dana u Banjaluci sumirao je utiske u banjalučkom klubu.

POVEZANE VIJESTI

Njegovi izabranici su u srijedu postigli osam komada u Vitezu protiv istoimenog federalnog drugoligaša, ali uprkos našoj konstataciji da nije lako dati "osam golova" ni ispred zgrade, Kiza nije želio da daje preveliku vrijednost toj pobjedi crveno-plavih.

"Sigurno je da je dobro da smo prošli u osminu finala...Igrali smo sa grupom mlađih igrača koji dosad nisu imali veću minutažu i s te strane gledano, taj meč nam je koristio. Ima pozitivnih stvari, ali ima i nekih slabosti koje smo uočili. Ipak, od početka pa da danas otkako sam tu, ništa se nije promijenilo. Moramo puno da radimo", počeo je Milinković priču za MONDO.

Iznenadio se i začudio za naše pitanje o Borisu Raspudiću, koji je izostavljen iz tima protiv Radnika iako je kapiten crveno-plavih i praktično klupska legenda...

"Niko nije oduzeo traku Boki Raspudiću, već svi ravnopravno konkurišu za početnih 11. To je odgovor na vaše pitanje! Mi ćemo u datom momentu birati najbolji sastav prema profilu protivnika i to je najbitnije. Boka je naš kapiten i igrač kojeg cijenim i poštujem. Ja imam 24 ili 25 fudbalera koji ravnopravno konkurišu za prvi tim, sve zavisi od forme, kvaliteta rivala i slično, ali ni govora nema da postoji neki loš gest prema našem kapitenu. Ta ocjena ne stoji", podvukao je strateg Banjalučana, kojeg naredne nedjelje očekuje prvi gradski derbi u istoriji Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Mnoge derbije u regionu sam preturio preko glave pa s te strane mi ni predstojeći meč nije nepoznanica. Upoznat sam sa o istorijatu odnosa dva kluba i taj meč nesumnjivo nosi neku specifičnu težinu. Respektujemo Krupu i očekuje nas težak prvenstveni meč. Obje ekipe će tražiti svoju šansu, a šta će se dogoditi, vidjećemo nakon 90 minuta, pretpostavljam, jedne žestoke borbe".

Prema njegovim riječima, realni cilj "Velikana iz Platonove" je plasman među šest najboljih u šampionatu BiH.

"Od prvog dana u Borcu, s obzirom na sve okolnosti koje su pratile klub unazad nekoliko godina, govorio sam da je realni cilj plasman među šest najboljih posebno jer smo ušli iz Prve lige RS i nalazimo se u tranziciji. To je realno, ali ako se ukaže prilika, treba sve pokušati. Treba ići ka tome da se klub stabilizuje, a kad se to bude uradilo, Borac će u skladu sa svojim renomeom sigurno težiti ka titulama i plasmanu u Evropu. Ali, za to je potrebno vrijeme iako mislim da stvari idu u dobrom pravcu".

Milinković smatra da u BiH, ali i u Evropi "kolo vode ekipe sa najviše novca".

"Nisam baš sve podrobno analizirao, ali najviše 'nose' klubovi sa najvećim budžetima, tako je svuda u svijetu. U BiH su tu, naravno Zrinjski, Željezničar, Sarajevo....To su stabilni klubovi, koji nekoliko godina rade dobro mada ima još ekipa koji rade kvalitetno, ali za neku moju bolju ocjenu trebaće još vremena".

Zato nije želio da na kraju razgovora uporedi Partizan i Borac, odnosno Premijer ligu BiH i Superligu Srbije.

"Teško je dati odgovor na to pitanje, a istovremeno je i lako. Ako pogledamo pet najjačih evropskih liga, složićemo se da se koncentracija kvaliteta nalazi u zemljama koje imaju moćne ekonomije. S te strane je lako odgovoriti, ali s druge strane u našoj neprilici je dobro to što ne oskudjevamo s talentima. Što veći budžet, to veća koncentracija kvaliteta", naglasio je Milinković i na kraju istakao:

"Teško se boriti sa dugovima, stečenim ili naslijeđenim, a to mnogo klubove prati u regionu".

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

save ljuboje

Ovaj trener ode na polu sezoni za parama, a nas Boka ostaje!

Pujza

Nije sporno da je momak kapiten ... Sasa Ilic u Partizanu je ikona pa dobije zadnjih 10 minuta a Raspudic je momak u godinama,nema brzine ( sto je u skladu s godinama koje idu ) tako da zasluzuje da bude kapiten al u poslednjih 10 minuta kada je i vrijeme da udje. Traku prepustiti nekom mladjem i borbenijem igracu koji ce biti nosilac igre. Zasto ne Galesić ?

Lešinar

@Pujza Naravno da Raspudić više nije mlad, ali je i dalje ponajbolji odbrambeni igrač Borca i zaslužuje mjesto u prvom timu. Ako trener tako ne misli, to je OK, ali onda je trebao da razgovara sa igračem prije nego je saopštio spisak startera za Radnik. Ipak je kapiten, prvi u svlačionici, a ne neko ko je juče došao u klub.

Boka lav

Boka je kapiten

Hvala

Hvala za divan intervju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC