Mitrović: Ako SNSD ne posluša, osnivam svoj klub

Autor:

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Vojin Mitrović najavio je osnivanje novog poslaničkog kluba ako iz vrha stranke ne odgovore na njegov zahtjev za promjenu rukovodstva SNSD-a u Bijeljini.

0
A- A A+
skupština, nsrs, parlament Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

On je “Glasu Srpske” rekao da je inicijativa za osnivanje novog kluba otpočela u maju, a da je osnovni razlog za to njegovo nezadovoljstvo radom bijeljinskog odbora stranke.

"I dalje sam član SNSD-a, podržavam skupštinsku većinu i predsjednika Milorada Dodika, ali neke stvari nisu u redu i ne želim da ih prećutim", kaže je Mitrović.

Dodao je da bi klub trebalo da okupi nekoliko poslanika vladajuće koalicije i dva ili tri poslanika opozicije ali nije želio da govori o imenima, ističući da će sve biti poznato krajem septembra ili početkom oktobra.

"Ako rukovodstvo stranke u Bijeljini bude promijenjeno, neće doći do osnivanja kluba, a sve ovo radim u interesu SNSD-a", naglasio je Mitrović.

Mitrović koji je sa liste NDP-a prešao u SNSD, podnio je krajem marta zahtjev da ubuduće djeluje kao samostalni poslanik.

Tagovi:

Ostale vijesti