• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebojša Čović: 15 miliona evra za ABA ligu

Autor mondo.rs

Predsednik regionalnog takmičenja otkrio u petak detalje velikog ugovora sa novim sponzorom.

 Nebojša Čović: 15 miliona evra za ABA ligu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


ABA liga j.t.d. saopštila je važnu vest sa skupštine tog takmičenja u Baru - potpisan je ugovor sa firmom "Myd", prema kojem će regionalno takmičenje za osam godina dobiti 15 miliona evra.

"Ugovorom na osam sezona kroz koji smo obezbedili TV i marketinška prava predviđa 15 miliona evra, plus će biti dodatni prihod za sve što se ostvari od prevazilaženja određenih kvota", rekao je predsedavajući lige Nebojša Čović na konferenciji za novinare u Baru.

Čović je istakao da je postavljen finansijski održiv sistem i da su obezbeđena sredstva za normalno funkcionisanje.

Prema njegovim rečima, sve je spremno za početak sezone 2017/18 i usaglašen je kalendar takmičenja, koji je "specifičan" jer se prepliće sa pojedinim nacionalnim šampionatima.

"Naši kalendari su usaglašeni sa FIBA prozorima i ostalo je na klubovima da li će u zavisnosti od evropskih takmičenja davati saglasnost za nastup igrača u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo", rekao je Čović.

Čović je naveo da su donete važne strateške odluke, da Skupština Jadranske lige odlično funkcioniše i da se odluke donose jednoglasno.

Jadranska liga od ove sezone broji 12 klubova, umesto dosadašnjih 14.

Klubovi najvišeg ranga će od ove sezone, pored troškova za smeštaj, za sudije i službena lica, dobijati od lige novac i za troškove prevoza - 1,3 evra po pređenom kilometru.

Takođe, ove jeseni počinje takmičenje i u Drugoj ABA ligi, čiji će pobednik obezbediti direktan plasman u prvu. Uz to, biće organizovani i juniorski turniri za 10 klubova.

Menadžment prve i druge lige je jedinstven, a Skupština ABA pokriva oba takmičenja. Skupština je usvojila liste sudija, delegata i kontrolora.

Prvi Super kup Jadranske lige je u toku, a Čović je naveo da je domaćin Bar obezbedio dobre uslove i da su problemi, kojih uvek ima, zajednički rešavani.

"Bilo je problema oko termina, što smo prevazišli zajedno sa klubovima. Takmičarska nervoza i emocije uvek postoje, ali smo dovoljno iskusni da zajedno rešavamo i prevazilazimo probleme", kazao je Čović.

Mornar će u nedelju igrati kvalifikacije za Fiba Ligu šampiona, ali će uprkos tome nastaviti učešće na Super kupu.

Crnogorski klub će na dan utakmice otputovati u Saratov, a ako bude igrao finale Super kupa, taj susret će početi u subotu u 18.45, a ne u 21.15 kako je ranije planirano

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC