• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion oprezan pred duel protiv Mladost

Autor mondo.ba

Mostarski Zrinjski lider je Premijer lige BiH nakon osam odigranih kola, a u devetom dočekaće najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, Mladost iz Doboj-Kaknja.

 Zrinjski Mladost Blaž Slišković najava Premijer liga BiH 9. kolo Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

U dosadašnjih osam kola Premijer lige BiH, aktuelni šampion Zrinjski iz Mostara pokazao je najviše i sasvim zasluženo se nalazi na liderskoj poziciji.

Ekipa Blaža Sliškovića sakupila je 21 od moguća 24 boda (sedam pobjeda i poraz), vezala je pet prvenstvenih pobjeda, pa će što prije željeti da zaboravi neugodnu eliminaciju u Kupu BiH, od prvoligaša Sloge iz Siminog Hana (0:1).

Biranim riječima Slišković je najavio duel protiv Mladosti, najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone, koja će biti naredni rival Mostarcima. Ekipa iz Doboj-Kaknja nalazi se na trećem mjestu premijerligaške tabele sa 14 bodova, sedam manje od hercegovačkog tima.

"Eliminacija Sarajeva u Kupu BiH od strane Mladost pokazuje da se radi o kompaktnoj i kvalitetnoj ekipi, koja ima i karakternog trenera koji ne voli gubiti utakmice. Očekujemo tvrdu utakmicu, gdje će gosti pokušati da se vrate neporaženi iz Mostara. S druge strane, mi smo u pozitivnom nizu od pet pobjeda i vjerujemo da pred svojom publikom možemo odigrati kvalitetno i meč riješiti u svoju korist. Za to će biti potrebno mnogo truda, volje i želje, ali vjerujem da imamo snage i kvaliteta da slavimo", poručio je strateg "plemića".

Duel Zrinjskog i Mladosti na programu je u subotu od 17 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru. Pravdu na ovom meču dijeliće Miloš Gigović iz Gradiške.

PROČITAJTE JOŠ:

-BORAC: Stadion Krupe će biti 95 % naš!

-Starčević: Pobjeda za naše navijače u Banjaluci

-Musemić: Radnik ima imperativ pobjede

-Petrović: Protiv Želje ne tražim osvetu

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC