SDS: Ivanić ispravlja brljotine SNSD-a

Autor:

Srpska demokratska stranka smatra da "napad" predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića predstavlja odraz lične frustracije zbog ogoljavanja njegove politike.

2
A- A A+
SDS logo Foto: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

Ova stranka navodi da "Dodik zna dobro da Mladen Ivanić nije imao vremena da, kako on kaže, `spava`, jer je morao ispravljati brojne brljotine funkcionera SNSD-a, od izvoza oružja u Ukrajinu do ubrzanog NATO puta čiji su pregaoci bili Nebojša Radmanović, Nikola Špirić i Ana Trišić-Babić".

U saopštenju SDS-a navodi se da "Dodik zna da je njegova parija (SNSD) u parlamentu BiH izglasala zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH, kao što zna da se nikakve međunarodne okolnosti nisu promijenile da bi se odustalo od referenduma".

"Kamo sreće da je Nebojša Radmanović spavao umjesto što je sve to blagosiljao. Kamo sreće da su poslanici SNSD-a spavali, umjesto što su glasali za osnivanje Suda i Tužilaštva BiH, novih policijskih agencija na nivou BiH, te revnosno potvrđivali zakone koje je nametnuo visoki predstavnik", navodi se u saopštenju SDS-a.

SDS je postavio pitanje Dodiku "da li zna koliko je novih agencija na nivou BiH napravio Nikola Špirić kao predsjedavajući Savjeta ministara zajedno sa poslanicima SNSD-a"? Ova stranka tvrdi da je takvih agencija na "desetine".

Tagovi:

Ostale vijesti