SZP najavio "skupštinu naroda'' u Banjaluci

Autor:

Stranke SZP-a će sa građanima razgovarati na ''skupštinama naroda'', najavio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović. Prva tribina zakazana za ponedjeljak u Banjaluci, u Banskom dvoru.

4
A- A A+
banski dvor, dom kulture, umjetnost, kultura Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

  Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas u Doboju da su stranke opozicije onemogućene da u Narodnoj skupštini Republike Srpske iznose svoje stavove o ključnim izvještajima koji pokazuju gdje se danas nalazi Republika Srpska, te da će o tome sa građanima razgovarati na "skupštinama naroda".

"Mi želimo sa građanima da kroz skupštinu naroda ostvarimo direktnu komunikaciju i da im jasno poručimo šta smo mi to htjeli na sjednici parlamenta Republike Srpske, šta to piše u revizorskom izvještaju i šta su to ključne oblasti o kojima mi kao narodni poslanici želimo da govorimo građanima", rekao je Borenović novinarima.

On je kao ključna naveo ekonomska i demografska pitanja, zdravstveni i penzioni sistem Srpske, borbu protiv korupcije i kriminala, kao i generalnu političku stabilnost.  Borenović je istakao da je sasvim legitimno da se o tim pitanjima razgovara sa građanima i da ne zna "otkuda toliki strah u vladajućim strankama od građana".

On, koji u Doboju prisustvuje programskoj konvenciji Savjeta mladih ove partije, najavio je da će prva javna tribina sa građanima biti organizovana u Banjaluci u ponedjeljak, 25. septembra.

- Pozivamo građane Republike Srpske da našu borbu za pravnu državu i poštovanje Ustava i Zakona zajedno nastavimo na Skupštini naroda. Mi, narodni poslanici u NSRS ukazivali smo na stalno kršenje Ustava Republike Srpske, Zakona i Poslovnika NSRS i sprečili dalje urušavanje institucija Republike Srpske. Režim je odgovorio uvođenjem pripadnika MUP u NSRS i tako nastavio sa urušavanjem institucija Republike Srpske. Ne možemo dalje zatvarati oči na urušavanje Republike Srpske. Dođite da čujete istinu o režimu – piše u pozivnici klubova SDS - SRS RS, PDP i NDP u NSRS za javnu tribinu, koju prenosi Euroblic.

Nešto ranije, predsjednica Vlade RS, Željka Cvijanović, rekla je da namjera opozicije da organizuje otvorene parlamente "neodoljivo podsjeća na 'plenume građana' koje su neke opozicione partije u saradnji sa pojedinim dijelovima međunarodne zajednice organizovali prije par godina nakonrušilačkih i vandalskih protesta koji su organizovani u Federaciji BiH".

Tagovi:

Ostale vijesti