• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević o FIBA prozorima: Kako klub odluči

Autor mondo.rs

Trener crveno-belih govorio na Kritu o komplikovanoj situaciji, sukobu dve organizacije i dva kalendara.

 Dušan Alimpijević o FIBA prozorima Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pripremni turnir na Kritu, na kojem osim Crvene zvezde mts učestvuju i Olimpijakos, Makabi i Uniks, odvija se u osvit nove sezone, ali i u senci ponovo glasnog sukoba na liniji FIBA - Evroliga.

Predstavnici najjačeg takmičenja predložili su svetskoj "kući košarke" da se takozvani "prozori" otkažu i da reprezentacije umesto u novembru i februaru igraju sve kvalifikacione utakmice tokom jula. Očekivano, taj predlog je odbijen, a predstavnici čak šest značajnih saveza oglasili su se najavom da će pozivati sve igrače na ta okupljanja.

Pod terminom "svi igrači", oni su podrazumevali i košarkaše evroligaških klubova, koji će u tom periodu imati takmičarske obaveze u tom takmičenju.

U takvoj situaciji, Crvena zvezda mts najavila je već da će od početka do kraja sezone računati na sve svoje igrače, kao i ostali učesnici Evrolige, što znači da bi mogli da nastupe za Srbiju tek tokom leta.

Trener crveno-belih Dušan Alimpijević upitan je za tu komplikovanu situaciju na Kritu.

"Sigurno da nije prijatno šta se događa u košarci. Treniram svoj tim u skladu sa programom Evrolige, a ako klupska administracija odluči drugačije, naravno da ću 'pratiti' tu odluku. Jasno je da sve to utiče na nas trenere i košarkaše, ali nemojmo zaboraviti da će konačnu odluku doneti rukovodstva klubova", izjavio je mladi trener.

Zvezda će u nedelju na Kritu igrati protiv Uniksa od 17 časova.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović nekoliko je puta već jasno istakao stav crveno-belih o ovom pitanju, porukom da će se klub voditi kalendarom najvažnijeg takmičenja - Evrolige.

Ove nedelje, prvi čovek crveno-belih ponovio je taj stav:

"Možemo da dođemo u situaciju da Zvezda pusti Lazića u reprezentaciju u novembru, a da Fenerbahče ne da Gudurića, a ja treba da igram utakmicu sa Fenerbahčeom? A, klubovi žive od toga. Ja ne mogu da uskratim Zvezdi prihod od milion ili do dva miliona evra, kada dođu i karte u zbir...", rekao je Čović.

Čović: Srbija bez igrača Zvezde

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC