Nova serija prati samo jednu porodicu?

Autor:

Džordž R. R. Martin se, izgleda, izlanuo!

0
A- A A+

Već mesecima, fanovi "Igre prestola" bruje o čak pet najavljenih serija iz sveta Džordža R. R. Martina.

Autor serijala "Pesma leda i vatre" nikako da objavi narednu knjigu, ali je na svom blogu komentarisao nove serije iz Vesterosa.

PROCURELO: Ovo je osma sezona!

"Sa ponosom mogu da objavim da će Brajan Kogman biti autor jednog od scenarija koje HBO razmatra za snimanje. Od asistenta režije, do scenariste, urednika priče, do producenta i nadzornika, Kogman je bio sve na setu 'Igre prestola'. Interno ga zovemo 'Čuvar legendi', jer mi se nekada čini da poznaje svet koji sam napravio bolje čak i od mene. Ako su Den Vajs i Dejvid Beniof kraljevi Vesterosa u proteklih sedam sezona, onda je Brajan svakako princ od Zmajkamena," napisao je Martin.

Martin pravi i SF seriju!

"Ono što on piše biće pred-nastavak 'Igre prestola', naslednik, a ne spin-of. Brajanova serija biće adaptacija koja će oduševiti prave fanove," rekao je on.

Dakle, "princ od Zmajkamena" pravi adaptaciju, odnosno snimiće seriju po knjizi koju je Martin već objavio, ili će je objaviti uskoro! Oštrookim fanovima nije promaklo pominjanje Zmajkamena, ali ni najavljeni raspored Martinovih knjiga (u kojem, i dalje, nema "Vetrova zime").

Pisac je ranije najavio da sledeće godine planira da objavi knjigu o istoriji Vesterosa, sa posebnim fokusom na dinastiju Targarjen. Ako saberemo taj plan, nadimak scenariste i nagoveštaj adaptacije, možemo se nadati seriji o precima Deneris Targarjen!

Tagovi:

Ostale vijesti