• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita pobednik prvog ABA Superkupa! (FOTO)

Autor mondo.rs

Prvi trofej namenjen pobedniku ABA superkupa ide u vitrine Cedevite koja je u finalnom meču turnira u Baru bila bolja od Budućnosti 78:69!

Budućnost je u finalu prvog ABA Superkupa odigrla verovatno najgoru četvrtinu u poslednjoj deceniji, ali odmah zatim i jednu od boljih. Na kraju meča, ispostavilo se da ni kriza u prih deset minuta ni sjajna igra u drugom kvartalu nisu odlučili pobednika završne predstave turnira u Baru.

Tas na vagi hrvatskog šampiona bio je bolji šut i dominacija u skoku, odnosno više raspoloženih pojedinaca što je duel u poslednjih pet minuta lišilo rezultatske dramatike. Do tog trenutka, međutim, Budućnost lišena pomoći kapitena Suada Šehovića, bila je u igri za trofej.

Duel je otvoren serijom Cedevite 7-0, koju je tek u 5. minutu prekinuo sa linije penala Gordić. Ispostavilo se da su to bili i jedini poeni „plavih“ u ovoj četvrtini! Zagrepčani su ih do kraja četvrtine nanizali 21!

Na prvi koš Budućnosti iz igre čekalo se gotovo 11 minuta. Postigao ga je Filip Barović najavljujući bolju partiju svog tima u nastavku. Nakon trojke Nikolsa za 28:14 u 13. minutu Podgoričani su serijom 11-0 uhvatili priključak (28:25), a posle koša Stipanovića uhvatili još jednu seriju za preokret i prvo vođstvo (30:32)!

Ubrzo je usledila i trojka Ivanovića za, ispostavilo se najveće vođstvo Budućnosti (32:35). Na „veliku pauzu“ crnogorski šampion je otišao sa poenom viška.

Trećikvartal doneo je brzi preokret Cedevite koja nakon toga nije ispuštala vođstvo osim u jednom trenutku, početkom poslednjeg perioda kada je Budućnost stigla do egala. Serijom 7-0 Zagrpečani su se u 27. minutu odlepili na 50:32 a minut i po pre kraja treće četvrtine ponovo stigli do dvocifrenog vođstva (54:44).

Budućnost je, međutim, imala bolji finiš ove četvrtine i serijom 7-0 (pet poena Ivanovića u poslednjem minutu), ponovo uhvatila priključak pred završnu deonicu.

Podgoričani su serijom 7-0 do 32. minuta uspeli da stignu do izjednačenja (58:58), ali je to bio i poslednji trzaj otpora razigranijem rivalu iz Hrvatske.

Cedevita je odmah uzvratila sa serijom 10-0 i nakon toga rutinski održavala prednost do kraja meča.

Cedevita – Budućnost 78:69 (21:2, 13:33, 22:16, 22:18)


CEDEVITA: Ukić, Krušlin 2, Petković, Katić 2, Bajo, Nikols 19, Musa 10, Čeri 7, Stipanović 20, Tončinić, Marfi 18.

BUDUĆNOST: Ivanović 20, Barović 16, Starovlah, Gordić 12, Baćović, Bojić, Ilić 4, Z. Nikolić 2, Gibson 11, Popović 4, D. Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC