• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović: 12 jednakih kod Srba i pritisak na Hrvate

Autor mondo.rs

Plejmejker evropskih vicešampiona na turniru u Zadru još jednom se osvrnuo na učinak na nedavno završenom Eurobasketu

 Stefan Jović o nastupu Srbije i Hrvatske na Eurobasketu 2017 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Stefan Jović zbog povrede zarađene u finišu Eurobasketa nije u mogućnosti da pomogne Bajernu na jakom turniru u Zadru.

On je zajedno sa nemačkom ekipom doputovao u Hrvatsku, ali je i dalje van trenažnog procesa. Jović bi za nekoliko dana trebalo da počne da radi jačim intenzitetom i očekuje se da će biti spreman za početak sezone u Nemačkoj. Aleksandar Đorđević bi mogao da ga uvrsti u tim na prvom meču u Bundesligi protiv Gisena, 30. septembra.

Jović, koji je treći put na turniru u Zadru, iskoristio je priliku da se druži sa talentovanim klincima u hrvatskom gradu. On je brojnim mališanima podelio veliki broj autograma i razgovarao šta je sve neophodno da bi neki od njih postali dobri košarkaši.

Srpski reprezentativac osvrnuo se i na nedavbno završeno Evropsko prvenstvo, na kojem su "orlovi" osvojili srebrnu medalju.

Jović je pod blokadom pokušao da zaigra u finalu, ali je problem sa povredom bio nepremostiv.

"U našoj ekipi smo od početka priprema imali jasno postavljenu hijerarhiju. Znalo se ko preuzima loptu kada je važno i da u ključnim trenucima moramo da slušamo savete trenera. Kod nas u ekipi bilo je 12 jednakih igrača, a Bogdan Bogdanović imao je u nekim akcijama pravo na slobodu šuta", objasnio je hrvatskim novinarima Jović, koji je na Eurobasketu prosečno beležio 6,4 poena, 5,4 asistencije i 2,4 skoka po meču..

Jović je potom kratko prokomentarisao i nastup Hrvatske na Eurobasketu.

"Ne bih hteo previše da ulazim u komentar igre hrvatske reprezentacije, ali mi se čini da ste već pre prvenstva veštački stvorili pritisak na neke igrače. Potrebno je stvoriti kult reprezentacije, koji se ne gradi lako", naveo je srpski košarkaš.

Na turniru u Zadru danas će biti odigrano finale u kojem će se za trofej boriti Fenerbahče i CSKA, u reprizi Fajnal fora Evrolige.

Fenerbahče je prethodno savladao Himki (76:65) i izgubio od Bamberga posle produžetka (89:90) u grupi A, dok je u grupi B najbolji bio CSKA. Moskovska ekipa je zabeležila dve pobede - prvu protiv Zadra (97:68), a onda i je savladala i Bajern - 80:70.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC