• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša kao sparing partner: Zvezda odlična pred Keln

Autor mondo.rs

Crveno-beli dominirali u derbiju kola i bez većih problema savladali drugoplasiranu Vojvodinu.

 Voša kao sparing partner: Zvezda odlična pred Keln Izvor: MN PRESS

Izgleda da je napadač Crvene zvezde, Aleksandar Pešić, bio u pravu kada je rekao da njegov tim, osim Partizana, nema dostojnog rivala u borbi za titulu prvaka Srbije.

U 11. kolu Superlige, na stadionu Rajko Mitić gostovala je drugoplasirana Vojvodina, ali su crveno-beli bez mnogo muke došli do nova tri boda - 2:0 (1:0).

Mičel Donald u 29. i Gelor Kanga u 63. minutu bili su strelci, a pobeda je mogla da bude i mnogo ubedljivija da su izabranici Vladana Milojevića iskoristili još neku od brojnih prilika koje su stvorili. Ovako, lopta je u mreži završila posle snažnih udaraca dvojice vezista, s tim da je Kanga to učinio iz mnogo veće udaljenosti, a Donald posle mnogo lepše akcije.

Odlična partija, još jedna bez primljenog gola, sigurno raduje sve u Zvezdi pred put u Keln na utakmicu drugog kola Lige Evrope, ali razloga za brigu ima.

Sredinom prvog poluvremena teren je zbog povrede napustio Milan Rodić, koji taman što je zalečio prst stopala. Ovaj put, čini se, u pitanju je loža...

Milojević je protiv Novosađana izveo najjači tim, osim što je izostao golman Milan Borjan. Pošto je i Damir Kahriman imao zdravstvenih problema, među stativama je stajao Nemanja Supić, ali u Zvezdi veruju da će prvi čuvar mreže, Borjan, moći da brani u Nemačkoj.

Sigurnom igrom u odbrani, domaći fudbaleri pobrinuli su se da Supić nema mnogo posla u svom prvom nastupu ove sezone, kao i da ekipa ostane na samo jednom primljenom golu u 10 superligaških utakmica, uz čak 24 postignuta.

Sa nova tri boda, crveno-beli su došli do ukupno 25, tri više od Vojvodine, ali uz utakmicu manje.

CRVENA ZVEZDA: Supić - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić (24. Gobeljić) - Donald, Krstičić - Kanga (77. Pešić), Srnić, Radonjić (70. Adžić) - Boaći.

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Veselinović, Saničanin, Antić - Jovančić, Vukasović (74. Mesarović) - Avramovski (46. Park), Kojašević, Subotić - Mihajlović (63. Jovanović).

Utakmicu je sudio Nenad Đokić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Kao i u prvom poluvremenu, u poslednjih nekoliko minuta gosti uspevaju da preuzmu inicijativu, ali ne i da nateraju Supića na intervenciju. Još pet minuta, plus nadoknada, do kraja.

- Poslednja izmena i u Zvezdi. Od 77. minuta Pešić je u igri umesto Kange.

- Još oko 15 minuta do kraja. Bez većih uzbuđenja od drugog pogotka Zvezde. Čini se da je pitanje pobednika rešeno, samo još da vidimo kojim rezultatom...

- Poslednja izmena u Vojvodini, umesto Vukasovića od 74. minuta u igri je Mesarović.

- Druga izmena i u Zvezdinom timu. Umesto Radonjića od 70. minuta na terenu je Adžić.

- Druga izmena u timu Vojvodine, Ivica Jovanović će od 63. minuta igrati umesto Stefana Mihajlovića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 63. minuta golom Gelora Kange. Odlično je Gabonac šutirao sa oko 20 metara.


gol
Izvor: YouTube


- Prošlo je tačno sat vremena od početka. Zvezda je uspela da vrati kontrolu nad utakmicom i opet ređa šanse, ali nikako da domaći igači postignu još jedan gol, koji bi im mnogo olakšao posao do kraja utakmice.

- Sebičan je bio Ričmond Boaći u 51. minutu! Sve je sjajno odradio - "okrenuo" protivničkog igrača i istrčao ka golu Vojvodine, zatim se i "lažnjakom" oslobodio čuvara -, ali je odlučio da šutira umesto da doda Kangi koji je bio u mnogo boljoj poziciji. Ovako, uspeli su defanzivci Vojvodine da blokiraju šut Zvezdinog napadača.

- Prvu šansu u drugom delu utakmice imali su gosti. Nepun minut po povratku sa odmora u prilici se našao Subotić, ali su domaći defanzivci uspeli da ga sustignu i blokiraju, pa je Vojvodina od svega dobila samo korner.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu gostiju. Umesto Daniela Avramovskog na terenu je In-Hjok Park.

Poluvreme. Zvezda je mnogo bolje ušla u utakmicu, ali su domaći igrači iskoristili samo jednu od nekoliko odličnih šansi koje su imali. Gosti su tek u finišu prvog poluvremena počeli da prete, pa bi u nastavku moglo da bude mnogo neizvesnije. Crveno-beli imaju rezultat, ali i razlog za brigu, jer se sredinom prvog poluvremena na povredu požalio Milan Rodić, pa ga je zamenio Marko Gobeljić.

- Još jedna šansa za Vojvodinu. Jovančić je šutirao u 42. minutu, ali i on preko gola. Čini se da se bude gostujući igrači...

- Prva gol-šansa i za goste, u 40. minutu. Vukasović je dobro prošao po levoj strani i uočio usamljenog Kojaševića u sredini, ali je njegov šut bio nekontrolisan, pa je lopta otišla visoko preko gola.

- Zvezda u potpunosti kontroliše utakmicu. U toku je 35. minut.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 29. minuta pogotkom Mičela Donalda. Sjajno mu je Ričmond Boaći ostavio loptu, a kapiten crveno-belih je snažno šutirao sa 13-14 metara. Uspeo je Rockov da zakači loptu, ali ne i da odbrani svoj gol.

gol
Izvor: YouTube


- Stativa je sačuvala gol Vojvodine u 27. minutu! Kanga je šutirao, a Rockov bio nesiguran, ali je imao i sreće...

- Veliki promašaj Nemanje Radonjića u 26. minutu! Sjajno ga je uposlio Filip Stojković, odbrana Vojvodine bila je statična, ali mladi fudbaler nije iskoristio odličnu priliku da sa manje od pet metara sprovede loptu u gol.

- Prinudna izmena u Crvenoj zvezdi u 24. minutu. Umesto Milana Rodića, koji se požalio na povredu, igraće Marko Gobeljić.

- Sjajni Emil Rockov uspeo je da sačuva svoju mrežu u 13. minutu! Prvo je odbranio nezgodan šut Boaćija iskosa sa desne strane, a onda i pokušaj Rodića koji je natrčao na odbitak. Nije to bio baš dobar šut levog beka Zvezde, ali to ne umanjuje odličnu intervenciju golmana Vojvodine.

- Bez uzbuđenja u prvih 10 minuta.

- Pritisak Zvezde od starta. Imali su dva solidna prodora po bokovima domaći igrači, ali bez završnice. Gosti, za sada, ne uspevaju da povežu više od dva dodavanja... U toku je 5. minut.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC