• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijski dan za bh. tenis - Džumhur na koti 40!

Autor mondo.ba

Najbolji teniser iz BiH Damir Džumhur, nakon osvojenog turnira u St. Peterburgu, od danas je zvanično 40. na listi najboljih svjetskih tenisera, što je za 15 mjesta bolji plasman u odnosu na prethodnu ATP listu.

Damir Džumhur od danas je zvanično 40. igrač svijeta!

Sjajni rezultatu i Vinston Sejlemu, zatim i na US Openu, krunisani su sjajnim partijama u Rusiji, gdje je Damir u finalu bio bolji od Italijana Fabija Fonjinija 3:6, 6:4, 6:2 i tako osvojio prvi ATP turnir u karijeri.

"Bio sam veoma nervozan u prvom setu, a i Fabio je igrao dobro. Nisam mogao da pronađem svoju igru. U drugom setu bilo je bolje, ostao sam u igri i to mi je pomoglo u trećem setu, kada je Fabio pao. Nadam se da njegova povreda nije ozbiljna i da će biti u redu. Hvala svima, bio je ovo sjajan dan", izjavio je Džumhur poslije osvajanja trofeja, te najavio da će se i sljedeće godine vratiti u St. Peterburg, kako bi branio titulu.

Osvajanjem turnira u St. Peterburgu, prvi reket BiH napredovao je 15 mjesta u odnosu na prethodnu ATP listu, čime je ostvario najbolji renking u karijeri. Džumhur sada na svom kontu ima 1.121 bod.

"Prva titula je tu, nadam se ne i zadnja. Osjećaj je nevjerovatan. Sve je došlo brzo u posljednja dva mjeseca. Ostvario sam odlično rezultate, ali ne bunim se. Nadam se da će biti još bolji. Osjećam se fenomenalno i nadam se da će to potrajati", rekao je najbolji bh. teniser.

Dugo sanjani san o ulasku u TOP 50 postao je java...

"Moj cilj bio je ulazak u TOP 50 do kraja godine, a evo sada sam 40. na ATP listi. Nisam vjerovao da će sve sve ovako brzo izdešavati. Znao sam da mogu postići veliki rezultat i on je došao. Idem dalje, nadam se da mogu dodatno da popravim renking. Ali, šta god da se desi, ponosan sam na ono što sam do sada ostvario", sumirao je Damir utiske nakon velikog uspjeha u Rusiji.


Emotivan-trenutak-Džumiby watch-it-now

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ahila

Damire, čestitam.Veliki uspjeh!

Dragana

Bravoooo

zena-zmaj

Bravo majstore!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC