• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita mijenja dres: Nemamo veze sa ustaštvom

Autor mondo.rs

Zagrebački klub posle "prozivki" iz Srbije da slovo U na dresovima liči na simbol fašističke organizacije saopštio da će promijeniti font u najkraćem roku

 Cedevita mijenja dresove zbog slova U koje podsjeća na ustaše Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Neposredno pred početak nove sezone u ABA ligi Cedevita je odlučila da načini izvjesne promjene na dresovima svog kluba. Razlog za to su, kako navode iz zagrebačkog kluba, "zlonamjerne prozivke" u nekim medijima da slovo u koje je ispisano u prezimenima na leđima pojedinih igrača podsjeća na ustaški simbol.

Cedevita je navela da je reč o suludim optužbama, jer klub iz Zagreba "nikada nije imao političke preferencije, niti se bavio politikom na bilo kom nivou, već se isključivo vodi sportskim načelima".

"KK Cedevita je sportski klub koji je od malog kvartovskog projekta, samo insistirajući na sportskim načelima, došao u društvo ne samo najboljih regionalnih, nego i evroligaških klubova, s višestrukim naslovima nacionalnog prvaka. Rad, trening, strategija, poštenje, takmičenje i ekipni duh jedine su vrijednosti koje promovišu igrači u dresovima Cedevite, a lopta jedini razlog zašto se bilo šta od toga radi. KK Cedevita nikada nije imala političke preferencije, niti se bavila politikom na bilo kom nivou. Naš profesionalni pogon je, od igrača do trenera, jedan od najraznovrsnijih na svaki način i narandžastu boju dresa branili su i brane Srbi, Slovenci, Bosanci i Hercegovci, Hrvati i Amerikanci jednako, ljudi različitih političkih, društvenih, religijskih i drugih orijentacija. Identično smo razmišljali kada je tim vodio Maljković, Repeša ili danas Zdovc, i isto kad su u ekipi igrali Smodiš, Voren ili Ukić. Zbog toga nas više bole tendenciozne interpretacije nečeg tako prozaičnog kao što je font slova", navodi se u pismu Cedevite.

RIJEČ JE O OVOM "U"

Zagrebački klub naveo je da žali ako je neko vidio sličnost sa ustaškim znakom u fontu koji su odabrali i napominje da će doći do promjene.

"Svakom ko ima ikakvu sumnju oko vrijednosti kojima se KK Cedevita vodi otvoreno poručujemo da smo isključivo sportska organizacija, građanske orijentacije i najoštrije osuđujemo ekstremne političke tendencije kao i sve zločinačke pokrete. Žalimo ako se zbog slučajnog nalikovanja slova bilo ko osjetio povrijeđenim, a kako bi se izbjegao svaki novi nesporazum fontove slova na dresovima i svim oznakama kluba zamijenićemo u najkraćem roku", poručuju iz Cedevite.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC