• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begović: Belgija je test svih testova

Autor mondo.rs

Asmir Begović ističe važnost meča protiv Belgije u kvalifikacijama za Mundijal 2018, ali je uvjeren u trijumf "zmajeva".

Reprezentacija BiH nastaviće kvalifikacije za Mundijal 2018 utakmicom protiv Belgije, a selekciji BiH potrebna je pobjeda kako bi zadržala drugo mjesto i šanse za plasman u baraž.

"Zmajevi“ će za protivnika imati lidera u Grupi H i trenutno petu reprezentaciju svijeta, međutim golman BiH Asmir Begović vjeruje da njegova ekipa može do pobjede. 

"Vjerujem u naš trijumf, posebno sa našom publikom, koja će nam biti vjetar u leđa. Bolje igramo na domaćem terenu i optimista sam pred ovaj susret, koji je za nas test svih testova. Belgija je jedna od od najjačih selekcija na svijetu, imaju tako velik izbor igrača, što je zaista fascinantno. Lukaku, Fellaini, Mertens, svi su oni sjajni u svojim timovima i nama samo preostaje da na terenu dokažemo kako i mi imamo kvalitet da se nosimo sa ponajboljim igračima svijeta i da pokušamo upisati tri boda, s kojim bismo obradovali cijelu naciju, a prvenstveno nas same, jer i nama ta pobjeda mnogo znači", rekao je Begović za službenu stranicu FSBIH.

Dodao je i kako se raduje što se meč igra na stadionu Grbavica. 

"Iskreno, radujem se utakmici na Grbavici. Zenica je već godinama dom našeg tima i sjajno se tamo osjećamo i odlično igramo. Grbavica bi trebalo da bude sjajna zamjena. Vjerujem da će publika doći u velikom broju, jer svi znaju koliko nam znači ovaj meč. Uz to, veliki broj igrača iz našeg tima je karijeru počeo upravo na Grbavici, kao i sam selektor Mehmed Baždarević. Uvjeren sam da će i oni imati još jedan dodatni motiv u ovoj utakmici", rekao je Begović.

Na kraju je istakao da su svi u bh. taboru veoma svjesni značaja ove utakmice.

"Svi smo svjesni šta bi nam značila tri boda protiv Belgije, koja bi nas približila SP-u u Rusiji i to nam je svima veliki motiv, jer ovo je ujedno i velika šansa za našu generacije da se još jednom plasira na Mundijal", kazao je Begović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC